Elsket/hatet i norsk regi

13. nov 2008 kl. 00:00
PINK PANTHER 2 (COLUMBIA PICTURES)

Suksesskomedien Lange Flate Ballær II følger regissør Harald Zwart opp med en ny useriøs fortsettelse, men denne gangen i hans nye hjemby, Hollywood. Eller, ikke helt. Mesteparten av kommende Pink Panther 2 ble skutt i Paris, mens endel er filmet i USAs nesten europeiske by, Boston.

Selv om det altså er snakk om tåpelig slapstick-humor, er det alvor når man skal følge opp et prosjekt som spilte inn over 800 millioner kroner.

Steve Martins nye tolkning av inspektør Jacques Clouseau koster nok mindre enn «originalen» fra 2006, men selv med nei fra Beyonce Knowles, byr del 2 likevel på flere kjente navn: John Cleese, Andy Garcia og Bollywood-superstjernen Aishwarya Rai og marokkanske Jean Reno, for å nevne noen.

Din tekopp? Første trailer til Fredrikstad-mannens nye film:


De kommende anmeldelsene har neppe mye å si for filmens business, ettersom Pink Panther 1 var elsket og hatet. Mest det siste blant kritikerne. 

New York Daily News gav komedien bunnkarakter og mente den var den dårligste i hele serien, mens Washington Post skrev at mesteparten av humoren er basert på måten Steve Martin sier «hamburger» på fransk-engelsk, en vits de ikke syns var morsom.

Pink Panther 2 har premiere i Norge og i USA i februar.

Den virkelige første delen om jakten på den rosa diamanten kom allerede i 1963, med Peter Sellers i hovedrollen.