Hopp til hovedinnhold
JA (HÅVARD JØRSTAD)

Ellie Goulding i Oslo: Terningkast high five!

JA (HÅVARD JØRSTAD)

Ikke started from the bottom, men da Ellie gjestet Oslo ifjor spilte hun på Sentrum Scene. På lørdag fylte hun nesten opp syv ganger så store Spektrum. Det skulle bare mangle; den 27 år gamle briten er det noe av det beste Europa har i sjangeren pop, noe hun beviste i arenaen.

Med scenen rigget i glitter, med mor i matchende discojakke (kjut!) og Dr. Martens (?) sparker hun igang med «Figure 8» med overraskende bra vokal, bedre enn på Sentrum (hvor hun var litt pjusk), og heldigvis med lekker lyd. Deretter vrikker løpeentusiasten på stumpen og viser frem sine flotte trademark-ben under «Ritual», før hun viser frem sine sangferdigheter på «Goodness Gracious» via sine særegne fraseringer, med nydelig innsats fra koristene… og eh, den første av Ellies mange trommesoloer. På «Animal» vil hun at salen skal riste løs – «det er så bra å se dere, er dere klare for å danse for meg? – og Spektrum steker i takt med hennes råflinke trommis.

Fortsetter nedenfor.


(HÅVARD JØRSTAD)

– Det er så hyggelig å være tilbake, det er mye flere folk enn det var sist, humrer hun og drar igang slageren «Starry Eyed» fra debutalbumet, igjen med trommesolo. Sjukt koz.

Sangeren er i superenergisk toppform, men hopper og spretter så mye gjennom hele settet at hun blir andpusten, noe hun ler av på scenen når hun gjør «Stay Awake». Det roes så ned med en medley med låter, blant annet covring av Ushers Diplo-smash «Climax». Overraskende og sexy… men man venter på et høydepunkt.

Forventer nedenfor.


(HÅVARD JØRSTAD)

Det kommer: Hele Spektrum blir med på hit’en «Guns and Horses», med Ellie på akustisk gitar. Pianisten får en heit introduksjon («He’s very fit, and that means handsome in English, so ladies; give him a hand!») og starter Elton John-svisken «Your Song». WWW.FRYSNINGER.NO. Ellie synger i pitch gjennom hele konserten. Les: Hun bommer ikke på én eneste tone, utropstegn. Vokalen på «The Writer» synger hun prikk likt som originalinnspillingen, med nydelig acapella-outro til vill begeistring fra publikum.

Forventer nedenfor.


(HÅVARD JØRSTAD)

– Mange har tydeligvis vært fans lenge, sier Herefordshire-jenta fornøyd, før hun ønsker nye fans velkommen. Etter «I Need Your Love» juger hun og sier at «Lights» er siste låt, for så å si at hun prater for mye.

– Jeg er så dårlig til å snakke mellom låtene, nå skal jeg slutte med det.

Stemningen topper seg blant publikum, som «Light»’er opp salen med sine telefoner… og selvfølgelig blir det encore, med «You My Everything» og gigantiske «Burn». Alle på sitteplassene reiser seg (selv om el-gitarspillingen til Ellie er litt rar) og hele Spektrum får gåsehud.

Ellie Goulding serverte en enkel produksjon, kun med fokus på musikken, noe som ga et intimt og autentisk helhet på settet, samt gjenspeilet supertalentets utstrålingen som artist og låtskriver. Terningkast high five!

Se bildene nedenfor.


(HÅVARD JØRSTAD)


(HÅVARD JØRSTAD)


(HÅVARD JØRSTAD)


(HÅVARD JØRSTAD)

 

Bonusbilder fra Ellies Insta, først fra Stockholm så fra Oslo Spektrum:


 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer