Hopp til hovedinnhold
To godsnuter! Eller...? (The Ellen DeGeneres Show)

Ellen DeGeneres får krass kritikk fra ansatte – og NikkieTutorials

Har en Twitter-tråd gjort det lettere å si ifra om uakseptabel oppførsel?

I slutten av mars laget komikeren Kevin T. Porter rabalder på nettet da han startet en diskusjon om Ellen DeGeneres.

Kevin hevdet at Ellen er et av de slemmeste menneskene på jorden (!), og lovet å donere penger til LA Food Bank for hver historie han fikk inn. Og jaggu fikk han svar.

Selv har ikke Ellen eller noen fra teamet hennes kommentert ryktene. 

Kanskje hun burde?

I dag får The Ellen DeGeneres Show nemlig kritikk fra flere hold.

Bransjebladet Variety har snakket med flere av talkshowets ansatte som er misfornøyd med hvordan de blir behandlet nå som den vanlige produksjonen har stengt på grunn av koronaviruset. 

The Ellen DeGeneres Show lager fortsatt innhold fra Ellens California-kåk, men de fleste i crewet er nå uten arbeid.

Etter over en måned skal store deler av kjernen til The Ellen DeGeneres Show, minst 30 ansatte, fortsatt mangle vesentlig informasjon om situasjonen sin. 

De skal ikke ha fått skriftlig beskjed om status på verken lønn eller arbeidstid, og ingen fra ledelsen har sjekket inn for å høre om deres fysiske og mentale helse, skriver Variety.

Ifølge kildene skal ledelsen i flere uker ha holdt tilbake informasjon, men etter hvert svart på telefon og gitt beskjed om at flesteparten må forberede seg på et kutt på 60 % i lønnen, selv om programmet fortsatt sendes [hjemmefra].

Selskapet som nå produserer Ellen hjemmefra skal være leid inn utenfra. Bare fire fra det opprinnelige Ellen-crewet er med.

Ifølge Variety skal permitterte ansatte ha kompetanse som gjør at de også kunne vært i arbeid, i stedet for det som er leid inn.

Flere fra crewet skal ha vært med siden piloten ble filmet for 17 år siden.

En talsperson fra Warner Bros. innrømmer at kommunikasjonen kunne ha vært bedre, og skylder på kaoset skapt av COVID-19. 

Talspersonen sier at selskapet er opptatt av å ta vare på de ansatte, og sier at valgene som har blitt tatt har først og fremst vært med dem i tankene.

Warner Bros. sier at alle har blitt betalt, men for færre timer enn vanlig.

Ifølge Variety skal de ansatte være svært skuffet over måten The Ellen DeGeneres Show har taklet krisen.

Nettstedet skriver at Jimmy Kimmel skal ha betalt ansatte fra sin egen lomme da alt stengte ned, og at de nå får full lønn selv om showet ikke sendes som normalt. 

Det samme skal gjelde programmene Last Week Tonight with John Oliver, Full Frontal with Samantha Bee og Desus & Mero, hevder kildene. Talspersoner fra de respektive showene har ikke ønsket å uttale seg til Variety.

Også gjester har problemer med The Ellen DeGeneres Show.

YouTube-stjernen Nikkie de Jager alias NikkieTutorials innrømmet at hun var skuffet etter sitt første besøk tidligere i år.

Nederlenderen fløy til Los Angeles for å gi sitt aller første intervju etter å ha stått frem som transkjønnet med nettopp Ellen. Dessverre ble ikke møtet med forbildet som forventet.

Nikkie var blant annet overrasket over at Ellen ikke hilste på henne før intervjuet.

Nå har hun utbrodert i et nytt intervju i hjemlandet, melder Pop Crave

– Alle gjestene til Ellen hadde et privat toalett, men ikke jeg. Jeg kunne ikke engang bruke det nærmeste toalettet fordi det var reservert for Jonas Brothers, , sier hun til magasinet &C.

– Kanskje jeg er naiv, men jeg forventet at de skulle ta imot meg med konfetti. «Velkommen til The Ellen DeGeneres Show!». Men i stedet ble jeg møtt av en sint praktikant, som var litt overarbeidet, forteller hun.

– Jeg forventet et Disney-show, og så var det «Teletubbies after dark», sier hun spøkefullt, og legger til at hennes intervju fikk mye flere visninger enn det med Jonas Brothers.

Nikkie er ikke misfornøyd med selve praten, og sier at det nok er fint for folk som ikke kjenner til henne fra før. Men hun legger til at de som kjenner henne nok forventet mer.

Beauty-guruen nevner også Ellen DeGeneres når hun blir spurt om hvem som fortsatt er på «bucketlisten» hennes. 

– Adele. Selv om jeg tenkte «ikke møt forbildene dine» etter å ha vært hos Ellen, haha.

Se også: Les historiene som får folk til å snu ryggen til Ellen DeGeneres

Nyeste saker fra 730.no

Les mer