Hopp til hovedinnhold
ELIZABETH OLSEN SOM SARAH I DET STILLE HUSET (OPEN ROAD)
ELIZABETH OLSEN SOM SARAH I DET STILLE HUSET (OPEN ROAD)

Elizabeth Olsen følger opp Martha Marcy May Marlene med Silent House

Elizbeth Olsen er følger opp debuten.

Flere dører åpner seg.

Men det kan være vrient å bli tatt seriøst i bransjen når man er lillesøsteren til de styrtrike eks-barnestjernene Mary-Kate og Ashley Olsen.

Straks bør hun her lett stå på egne ben som skuespiller.

To år yngre Elizabeth Olsen (23) starter dog relativt solid via kinodebuten Martha Marcy May Marlene.

Den psykologiske indie-thrilleren med John Hawkes (metamfetamin-sliter Teardrop i Winter’s Bone) spilte bare inn 3 millioner dollar, men får nydelig kritikk.

Inkludert mye ros unge Olsen.

Nå forsøker skuespilleren seg på et større prosjekt, som har amerikansk premiere denne helgen.
Silent House, en ny versjon av uruguayanske La Casa Muda, er presentert som en enkel, nifs, original vri på en tilsynelatende uoriginal historie.
Jamfør traileren nedenfor. Ikke hjemmelaget-ish «found footage» som Paranormal Activity, men som en gyser fortalt i «real time» alias ett kontinuerlig opptak. 88 minutter non-stop (liksom).
Kanskje det blir tøft. Kanskje det blir teit. Eventuelt helt greit.
Mye av det blir opp til Liz.

Regissørduoen Chris Kentis og Laura Lau forteller Film Review at Elizabeth Olsen var påtenkt hovedrollen da de fikk jobben, men at det likevel ble holdt audition for andre. Dog uten at de følte at det var noe vits.

– Det var altfor lett. Det er en utrolig krevende rolle, hvordan skal man finne noen? Åh, der er hun! Men vi tenkte, «vi må også sjekke andre folk». Men hun var alltid den beste, sier Chris.

– Vi så en glød og en karisma, og jeg følte at hun er en jeg vil se, legger Laura til.

Senere i år disker Elizabeth opp med mer spenning: Red Lights følger psykologer som undersøker paranormale hendelser, via Robert De Niro og Sigourney Weaver og regissør Rodrigo Cortés (mannen bak bøllete Buried med Ryan Reynolds).

Bonus: I dette luftige intervjuet med Jay Leno snakker Elizabeth om Silent House, og viser litt av en scene. (Hun forteller også at hennes leilighet i New York er på 28 kvm. Noe som gjorde at faren gråt etter at han besøkte henne.)

Bonusbonus:

Elizabeth Olsen-filmdebuten Martha Marcy May Marlene hadde premiere på Sundance Film Festival, hvor regissør Sean Durkin vant pris.


PS: Se opp for norske Dunderland! (video)

Les mer