Hopp til hovedinnhold
Elise Eriksen har sluppet en råfin debutsingel (Eriksen Records)

Elise Eriksen (17) møtte Rihanna og Beyoncé som barn – nå er hun selv artist ✨

Elise Eriksen fra Trondheim og Los Angeles har fått en solid start på artistkarrieren.

Knappe to uker etter slippet av lekre «Less» har debutsingelen fått kjærlighet fra tungvektere som BBC Radio 1 og 2, Zane Lowe hos Apple Music og ikke minst 730.no her hjemme ☺️

Shoffy-samarbeidet har allerede flere hundre tusen streams.

Nå er 17-åringen klar med musikkvideoen til «Less», skrevet av ingen ringere enn Julia Michaels («Sorry», «Issues», «If The World Was Ending») og produsert av pappa Mikkel Eriksen fra Stargate.

Hvordan har det vært å jobbe med musikk i 2020, og hva er fordelene og ulempene ved å vokse opp med produsenten til Beyoncé og Rihanna som far? Vi tok en prat med Elise Eriksen – les intervjuet nedenfor!

Her er musikkvideoen til Elise Eriksen & Shoffy (med TikTok-stjernen Blu De Tiger på bassgitar):

Videoen er regissert av norske Johnny Dahle og skutt i Oslo, Los Angeles og New York.

Gratulerer med slippet, Elise! Hva er historien bak «Less»?

– Jeg hørte en demoversjon av «Less» en dag jeg jobbet i studio med Pappa. Det var kun vokalen og noen enkle akkorder, men likevel ble jeg forelsket i sangen og hvor bra skrevet den var. Julia Michaels skrev teksten, og hun er jo helt rå. Jeg spurte om jeg kunne legge vokal på den, og vi spilte den inn på et par timer. Alle synes det ble super bra, men jeg hadde en ide om å forandre produksjonen. Vi gjorde den om fra en ballade til en kul opptempo, og bestemte oss for å slippe den som min første single.

Hvordan var det å filme musikkvideoen?

– Musikkvideoen var utrolig gøy å filme! Vi ville spille på kontraster mellom location og styling. Der det er grafitti og street har jeg på meg formelle preppy klær, og der settet er formelt med statister i dress og kjole har jeg på med baggy jeans og streetwear. Hele uttrykket er litt quirky og lekent, noe som er en perfekt gjenspeiling av min personlighet. Det var også gøy å ha med seg noen av mine beste venner i videoen, og at det er en norsk regissør (Johnny Dahle fra BERRE). Scenene med Shoffy ble skutt i LA, og Blu De Tiger i New York.

Elise Eriksen og Shoffy (Eriksen Records)

Hvor lenge har du drevet med musikk?

– Jeg har holdt på med musikk siden jeg var veldig liten. Jeg startet med å synge før jeg kan huske, men begynte med sang timer når jeg var rundt 10. Vi har alltid hatt instrumenter i huset, så har spilt piano i over 10 år. Siden familien er i musikkbransjen har jeg vel nesten vokst opp i studio.

Bortsett fra musikken, hva opptar deg?

– Bortsett fra musikk er jeg veldig opptatt av fashion og filmer. Jeg har alltid vært interessert i klær og følger godt med på trender. Jeg har alltid likt å kle meg litt forskjellig enn vennene mine og synes det er spennende å finne nye merker og gå «thrifting».

– Jeg har også alltid vært fan av mange filmer, men min absolutte favoritt er A Star is Born. Når film og musikk er involvert så er jeg alltid en fan. Har også drevet med sprangridning og konkurrert i mange år.

Hvem inspirerte deg i oppveksten?

– Faren min har vært en stor inspirasjon, og det har vært givende å se hvordan de jobber i studio med låtskriving og artister. Man får virkelig respekt for hvor mye tid og krefter som skal til for å få til noe bra. Det har pushet meg til å alltid ville jobbe hardt og bli bedre.

– Artister jeg har vært så heldig å møte i oppveksten har også inspirert meg masse. Det å se Rihanna og Ne-Yo i studio ta opp vokal er bare magisk.

Hvem inspirerer deg mest i 2020?

– Jeg har alltid vært inspirert av Alicia Keys. Hun var en pioner i å blande hip-hop og soul, og kombinerer klassiske jazz og R&B-akkorder med hip-hop-beats.

– Jeg digger også mye av den nye hip-hopen som er ute nå fra artister som Travis Scott, Drake og Young Thug.

Hører du på noen norske artister?

– En norsk artist jeg virkelig ser opp til er Ina Wroldsen. Jeg synes hun skriver veldig gode tekster, noe jeg jobber med å bli bedre på selv. Det er superkult å se flinke norske artister og låtskrivere gjøre det så bra internasjonalt.

<3 DETTE BILDET <3 (TRULS QVALE)

Queen Ina (Truls Qvale)

Hva vil du si er den største forskjellen på Norge og USA, eller LA og Trondheim?

– Den største forskjellen på LA og Trondheim er selvfølgelig været, størrelsen og kulturen. I en så stor by som LA er det lett å bli overveldet av hvor mange folk det er og det er et helt annet tempo. Uansett om det er mye noen ganger så er muligheten i LA uendelige. Det er så mange talentfulle folk som er villig til å hjelpe og støtte deg, og alle dyrker suksess – på godt og vondt.

– Når jeg kommer tilbake til Trondheim føles det også som å komme hjem. Det gjør det enda mer spesielt å høre min egen musikk på radioen i Norge siden jeg vet at familie og venner er her og følger med. Jeg er utrolig stolt av å komme fra et land som Norge og vet at jeg alltid kommer til å ha sterk tilknytning dit.

Har Norge noe de mangler i USA?

– Makrell i tomat og trønderfår lol. Og selvsagt helt unik natur og rent vann. Folk er også veldig lojale og jordnære i Norge, noe jeg virkelig liker.

Trøndersk delikatesse (Grillstad)

Har du noen drømme-collabs?

– Min drømme collab er garantert Travis Scott. Han har vært min mest spilte artist på Spotify i tre år på rad nå, og en av mine favoritt rapalbum er Astroworld. Jeg vil samarbeide med artister som kan tilføre noe helt annet enn deg jeg kan, så Travis hadde vært sykt.

Hvordan kom du i kontakt med Shoffy?

– Jeg ble først kjent med Shoffy etter å ha hørt «Cool Again» og jeg synes han har en veldig kul stemme. Etter å ha hørt på flere av sangene hans så ble jeg en fan av musikken hans og tenkte at han hadde vært en perfekt feature for låta. Vi tok kontakt med managementet hans og de digget sangen. Han jobbet masse med verset sitt, vokalen og harmonier, noe som også tok låta til neste nivå.

«Less» er skrevet av en ekte stjerne. Hvordan er ditt forhold til Julia Michaels?

– Jeg er en stor fan av Julia. Hun har en helt spesiell måte å skrive tekster på som bare suger deg inn i historien. Hun har også en fantastisk stemme, og digger låta hun gjorde med JP Saxe.

– Jeg har møtt henne i studio noen ganger, og på Grammys etc., men håper å bli bedre kjent med henne.

Faren din er heller ikke hvem som helst. Hva er fordelene og ulempene ved å ha Mikkel som pappa?

– Noe jeg har opplevd er at noen folk antar at jeg ikke må jobbe hardt for oppnå den karrieren jeg ønsker. Forventningene kan også være veldig høye, og på en måte må jeg jobbe enda hardere for å bevis at jeg fortjener det. Det å vokse opp i en familie med så mye musikk i hverdagen og tilgang til instrumenter, studio og kunnskap er selvsagt en stor fordel, og jeg takknemlig for at alt jeg har opplevd i oppveksten.

MIKKEL S. ERIKSEN OG TOR ERIK HERMANSEN ALIAS STARGATE (DUSAN RELJIN)

Mikkel Eriksen og Tor Erik Hermansen = Stargate (Usan Reljin)

Har du fått oppleve noe ekstra stas i oppveksten? 

– Det er alltid veldig gøy å få bli med på store events som Grammys, men det jeg synes er mest spennende er å møte artistene i studio og bli kjent med dem på en mer personlig måte. Noen av artistene jeg synes det har vært mest stas å møte er Beyoncé, Rihanna og Coldplay.

– Jeg har vært heldig å møte mange store talenter, og det jeg sitter igjen med er hvor ydmyke og hyggelige de er og hvor hardt de jobber. Nylig traff jeg Sam Smith, og det var utrolig inspirerende å høre hen fortelle om den første sangen hen skrev. Den handlet forøvrig om en gutt med en gul hatt, noe hen fortalte for å illustrere at man kan skrive om hva som helst.

Har du noen personlige favorittlåter fra Stargate-katalogen?

– En av mine favoritter er «Dancing With a Stranger», og jeg er stor fan av både Normani og Sam Smith. Coldplay er også helt rå, så når Stargate produserte A Head Full Of Dreams albumet ble jeg helt obsessed.

Hvordan har det vært å jobbe med musikk i det vanskelige året 2020?

– For mange har 2020 vært et veldig vanskelig år men jeg har vært heldig nok til å få brukt mye tid på musikken. Siden alt av skole har vært på nett så har jeg kunnet fokusere enda mer på musikk, så det har vært en silver lining.

Hvordan var det å se seg selv på en billboard?

– Når jeg så meg selv på en stor billboard på Hollywood blvd føltes det helt surrealistisk. Jeg hadde aldri forventet å få en sånn mulighet og er super takknemlig for at folk vil satse på meg.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Elise Eriksen (@eliseeriksen_)

Hva er planene dine for 2021?

– Mine planer for 2021 er å fortsette å skrive og spille inn låter til en EP som skal slippes begynnelsen av neste år, og eksperimentere og utvikle meg selv. Jeg lager også beats, og vil bli bedre på å ta opp vokal og produsere selv.

Se også: 730.no ringte the kid LAROI via Zoom

Nyeste saker fra 730.no

Les mer