Hopp til hovedinnhold
Litt mystisk må det da være lov å være (Universal Music)

El Papi har to låter på topp i Sverige: – Det har ikke helt gått opp for meg

Har El Papi  – «Sykepleierinnen» vært soundtracket til ditt liv denne våren?

De siste par årene har El Papi stått for flere av landets mest populære russelåter.

«Northmen» fra 2018 nærmer seg 8 millioner streams, et høyt tall for norske artister uavhengig av sjanger.

I 2020 har det dog tatt helt av.

Korona-vennlige «Sykepleierinnen», en sang skreddersydd for russebussen «Sykehuset 2020», har vært på toppen av de norske topplistene i ukesvis.

Suksessen førte til signering med Universal Music og slippet av oppfølgeren «Midsommarnatt», El Papi sin første singel som ikke er lagd for russen.

Nå ligger både «Midsommarnatt» og «Sykepleierinnen» på topplisten i Norge, men dét er ikke alt. Han klarte jaggu å få det til i Sverige også.

Vi måtte prate litt med den nye stjernen om livet som nykronet konge av streaming – samt planene videre. 

Hey Papi! Du har to låter på topp 50 i både Norge og Sverige nå. Noe som ca aldri skjer med norske artister… Hvordan føles det? 

– Det har ikke helt gått opp for meg enda hvor stort dette egentlig har blitt. Jeg var veldig happy da «Sykepleierinnen» kom inn på listene i både Sverige og Norge, og nå som begge er der er jeg bra fornøyd. Er utrolig fett at jeg får støtte fra fansen, og har endelig begynt å merke at jeg får respekt av andre folk i musikkbransjen.

«Sykepleierinnen» hadde jaggu god timing. Hvordan har ting forandret seg for deg etter at låten ble så svær? 

– Mange som kommer bort til meg og setter pris på støtten jeg gir til sykepleierne, det er utrolig kult. Samtidig får jeg et par ekstra DM’s av noen slemme truser i måneden, som også skaper motivasjon til å fortsette.

Hvor lenge har du laget musikk? Hvordan startet det? 

– I ca. 6 år! Startet med at jeg spilte guitarrón da jeg var yngre. Var også veldig fan av å følge med på andre artister rocke scenen, det ga meg frysninger. Så en dag bestemte jeg meg for å prøve selv, og jeg ble helt hekta.

Fortsetter nedenfor

Ikke helt korona-vennlig maske, men han skal ha for innsatsen (Universal Music)

Hvorfor gikk du for artistnavnet El Papi

Hele livet har gutta kalt meg Papi, så det var ganske naturlig. Jeg er også i familie med El Chapo så da følte jeg El Papi passet bra.

Hva bør folk vite om deg som person? 

– Haha, folk bør vite at jeg er ganske rastløs og gæren. Jeg er glad i å kødde rundt og bryr meg ikke om hva folk tenker om meg. De eneste gangene jeg klarer å sitte stille er når jeg produserer.

Hvem er forbildet ditt?

– Mamma! Ingen over, ingen ved siden av.

«Midsommarnatt» er din første singel som ikke er russelåt. Skal du bare slippe «egen» musikk nå? Eller er det håp for russen 2021? 

– Russe-kapittelet mitt er over for denne gang, så må dessverre skuffe 2021-russen. Nå er det bare egne sanger som er på vei, samt noen andre overraskelser.

Har du noen tips til artister som drømmer om topp 50? 

– Prøve og feile, jeg har laget musikk i mange år og prøvd meg på masse forskjellige type sanger. Etterhvert finner du din stil som viser seg at andre mennesker også setter pris på. Husk at ingen hører sangen din om ingen vet om den, så markedsføring er også viktig.

Hvordan blir sommeren din? 

– Denne sommeren blir chillern! Mye bading i bassenget, mye vasking av hender og mye låtskriving samt produsering når air conditionen er på plass

Hva er planen eller drømmen for karrieren?

– Jeg setter nye planer og drømmer for hver dag som går. Next step er å planlegge de sjukeste showene for kommende festivaler, og selvfølgelig slippe flere hits før den tid. De største drømmene mine holder jeg skjult, så de heller kan komme som en overraskelse til dere.

Se også: Staysman covrer Cezinando

Les mer