Hopp til hovedinnhold
NÅR DU HAR PRØVD ALT ANNET (AMAZON)

Ektefølt serieversjon av Ocean’s Eleven?

NÅR DU HAR PRØVD ALT ANNET (AMAZON)

Du vet den litt strammende følelsen i magen når det skjer noe spennende? Den som får en til å holde pusten til det roer seg ned igjen?

Vel, selv etter fjerde episode av Mad Dogs virker det ikke som den har tenkt å forsvinne og noen bør kanskje ringe en lege.


Om en spør Google hva folks erfaringer med reunioner er, kommer ikke de mest positive fora frem. I vennegjengen til Milo (Billy Zane fra bl.a.
Titanic, Back To The Future og den trasige nykommeren Guilt) er hele situasjonen derimot ganske så lekker.

…Til å begynne med.

For å feire sin nye pensjonisttilværelse i ung alder inviterer Milo gjengen han ikke har sett på mange år til sin luksusvilla i Belize, men det karibiske landet byr ikke bare på azur-blått hav og tropisk palmesus. Det viser seg fort at de besøkende sin gode barndomsvenn ikke er helt på god fot med alle i området, og før de rekker å få på badetøyet er de allerede blandet inn i noe dyp dritt.


Med blant annet Romany Malco (
The 40 Year Old Virgin, Last Vegas og Weeds) og Steve Zahn (Dallas Buyers Club, A Perfect Getaway og Modern Family) i hovedrollene, begir Mad Dogs plutselig seg ut på en kamp mot klokka.

I tillegg er det konstant et knippe mennesker i hælene på dem som enten går under kategorien korrupt politi eller farlige narkobaroner med sin hær.

Fortsetter nedenfor

Den 10 episoder à 50 minutt lange serien premierte via Amazon Prime i januar 2015, men denne amerikanske versjonen er delvis en remake av britenes fra 2011. Fun fact: Ben Chaplin (Cinderella, Thin Red Line og nå The Legend of Tarzan) er med i begge.


Fra 730 blir det hele 4,8 av 5 klapp, siden serien er perfekt balansert med spenning og kinkige situasjoner, men også et sterkt manus som leder den fortvilte guttegjengen inn på noen ektefølte greier. Det hele blir som om en tar
Ocean’s Eleven, bytter proffene ut med vanlige mennesker og fjerner klisjéfylte replikker til fordel for noe dypere – uten at humoren forsvinner. Og dette kommer fra en Ocean’s-fan (dog ikke film nr 2).


Hos
Newark Star-Ledger lar de seg også imponere over noe de selv kaller både morsomt, ærlig og skremmende.


– Den sentrale kvartetten får en lang historie til å føles håndgripelig, skriver avisen.

Se trailer før du går rett over på Viaplay og ser alle episodene av Mad Dogs på rappen:  

PS: Amazon har bekreftet at de ikke har bestilt noen sesong 2 av den mørke komedien, selv om mange ønsket mer. 

Se også: Neste Sons of Anarchy?

Les mer