Hopp til hovedinnhold
Arif og Helene Nygård (Instagram/arif_murakami)

Arif om Sumaya Jirde Ali vs. Atle Antonsen: – Ekstremt skuffet over oss

Arif alias Arif Nassor Salum, sammen med Helene Noor, kommenterer utfallet av politianmeldelsen til Sumaya Jirde Ali mot Atle Antonsen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

«Jeg er ekstremt skuffet over oss»… « Noe av det flaueste som eksisterer er å se privilegerte voksne mennesker sparke en som ligger nede…» «Selv om denne saken ble henlagt så er ikke kampen over.» 

Fredag ettermiddag ble anmeldelsen til Sumaya Jirde Ali mot Atle Antonsen henlagt. Noe som overrasker mange.

På søndag skriver Arif et innlegg med støtte til Sumaya.

«Jeg gidder ikke å være stille om dette lenger. Jeg er ekstremt skuffet over oss. At man ikke stiller mennesker med slike holdninger til ansvar er for meg helt latterlig.»

«Dette er dessverre ikke et sjokk. Det er virkelig ikke rart vi ikke har tillit til politiet og «systemet» som er ment for å beskytte oss. For over 16 år siden ble en norsk mann som het Eugene Ejike Obiora drept av en tjenestemann foran vitner. Den saken ble også henlagt.»

«Jeg er så lei av å høre folk si at det ikke finnes rasistiske holdninger i Norge. Jeg er så lei av at vi må bare være stille, tåle, og godta hver eneste gang noe rasistisk blir sagt og gjort mot minoriteter. Hvis det ikke er konsekvenser for folk som oppfører seg på denne måten, kommer vi aldri til å forandre på det.»

«Prøv å se for dere hva som hadde skjedd om det var en stor, eldre, mørk mann som sa og gjorde dette mot en ung hvit norsk kvinne. Tror dere saken hadde blitt henlagt?»

«Hvordan kan folk sende hatytringer, drapstrusler, dømme og «straffe» en person som sier i fra om at noe hun har opplevd ikke var riktig? Hvordan kan politiet med all den informasjonen de har fått, flere vitner, og innrømmelse fra gjerningsmannen henlegge saken?»

(Kommentar: Det er teknisk sett statsadvokaten, ikke politiet, som henlegger anmeldelsen.)

«Hvor vanskelig er det å behandle andre mennesker med respekt? Hvor vanskelig er det for et samfunn å gi samme rettferdighet til folk uavhengig av etnisitet, religion, eller legning? Noe av det flaueste som eksisterer er å se privilegerte voksne mennesker sparke en som ligger nede.»

«Det er så flaut å se at voksne mennesker ikke en gang PRØVER å sette seg i offerets situasjon, men velger å angripe uten å vite hva slags traumer offeret tidligere har opplevd, og hva slags traumaer denne hendelsen fører med.»

«Selv om denne saken ble henlagt så er ikke kampen over. Vi står 100 % med deg Sumaya Jirde Ali. Det er ikke sikkert vi klarer å forandre folks holdninger, men opplever man diskriminering så MÅ man ta det videre.»

«God helg ❤️ Love 4 All ❤️ hilsen Dæ og Hæ ❤️»

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DOUBLE O RIF☠️COOLIO IGLESIAS🥶 (@arif_murakami)

På Bar Boca på Grünerløkka i Oslo 23. oktober sier Atle Antonsen til Sumaya Jirde Ali at hun er «for mørkhudet» til å være der. Komikeren fra Lillehammer anmeldes for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd, og politiet ønsker å tiltale ham. Statsadvokaten mener dog at ytringen til Atle ikke kvalifiserer som krenkende ifølge NRK, og anmeldelsen henlegges.

Johan Golden mener at Atle ikke er rasist, men at det Atle sa til Sumaya er «100 prosent rasistisk».

Atle forteller at han skal «revurdere sitt forhold til alkohol».

Ifølge discovery+ trekker han seg fra neste sesong av Kongen befaler, og seriens julespesial skal ikke vises.


Arif referer til Eugene Ejike Obiora.

Eugene Ejike Obiora Trond Volden Arif Nassor Salum Helene Noor Sumaya Jirde Ali Atle Antonsen

Eugene Ejike Obiora (privat)

Den norske statsborgeren, født i Nigeria, som hadde bodd i Norge i over 20 år, ble i 2006 kvelt til døde av operasjonslederen ved Trøndelag politidistrikt. Politibetjenten tok et livsfarlig halsgrep på Eugene mens han lå nede i mageleie. Operasjonslederen har to ganger tidligere blitt koblet til lignende halsgrep. (På en ghaneser og en jugoslaver.) Likevel ble saken henlagt. Politiet ble i etterkant beskyldt for selektivt valg av vitner, og de involverte gikk fritt gjennom hendelsesforløpet før de ble avhørt. I tillegg ble politiets forklaringer underskrevet to måneder etter hendelsen, noe som er i strid med protokollen til Riksadvokaten. Les mer om drapet her. I 2008 konkluderte Justisdepartementet med at det ikke foreligger brudd på menneskerettighetene i saken ifølge Adresseavisen.


 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)


Les også: Bernt Hulsker dømt til betinget fengsel 

Les mer