Hopp til hovedinnhold
WOW <3 (OLE MARTIN HALVORSEN/STARBOX)

Ekstra lekker norsk videopremiere: Gabrielle i Miami ☀️

WOW <3 (OLE MARTIN HALVORSEN/STARBOX)

Du har popartister, og så har du Gabrielle. Bare se alt det kloke hun forteller om sin nye singel (og livet sånn generelt) nedenfor. <3 

For å lade opp til festivalsommeren slipper bergenseren raust nok en ny låt hver måned. Sjekk også ut vår prat med Gabs om «Venter» og «Vekk meg opp»

Never forget: 5 ganger Gabrielle ga oss gåsehud

I dag er det nye joggesko som teller (<33), men det er seff en metafor for noe litt annet enn stilig fottøy. 
 

Gabrielle har laget «Nye joggesko» sammen med produsentduoen Halvor Folstad og Dag Holtan-Hartwig alias Skinny Days

Se vår prat med Gabrielle nedenfor verdenspremiere på videoen til «Nye joggesko»: 

Hei Gabby! Så sykt fin video. Hvor kommer inspirasjonen fra? 

– heiii ! takk !! inspirasjonen var egentlig bare at jeg var på besøk i Miami og oppdaget at det jo var den perfekte location for å skyte en feelgood snutt til låten. Så jeg flydde inn en kompis som også var hypp på noen dager varmen, leide en bil, badet litt, spiste is og loket rundt med kamera i sekken. Vi ville bare fange en varm feeling som passer til budskapet om at hei hei nå er det dags for å gå videre og kose seg i sola.  

Hvordan var det å spille den inn i Miami? (Hva var mest gøy/vanskelig?) 

– Oy. Det absolutt gøyeste var å få kjøre til key west i min evige drømmebil (btw alle må kjøre den veien en dag!), sykle trehjulsykkel og kjøpe spongebob-is. Det vaskeligste var å betale ca 100 ganger så mye for bilen da lurebilutleien fant masse lureskader på bilen. Styr unna luringer, folkens <3 
Hvordan ser de ultimate joggesko ut? (Har du noen på ønskelisten?)
– Den lista blir lang men akkurat i dag ønsker jeg meg en custom made utgave av Nike Air More Uptempo fra 1996 med blinkesåle og sånne gøye hjul som barn har under rulleskoene sine. Skamløst.

Intervjuet fortsetter nedenfor 

Bare et bilde av meg som tenker på Vår 💭 🌿💛 (og alle dere som hørte og delte Kyrie på fb i helgen. Jeg er helt overveldet. Gleder meg at den treffer flere)

Et innlegg delt av Gabrielle – Artist & Frøken (@hondergabrielle)

Wow, de høres fete ut. Hvordan vil du selv beskrive sounden i «Nye joggesko»? 

– Hm. Den er en mix av chupa chups-slikkepinner (den med jordbærkremsmak), første badet for sommeren og en litt heftig berg-og-dal-bane. En venninne mente også den luktet nyklippet gress og corona i parken. Det kan sikkert funke óg? 

Manageren din Lars bruker ordet «girlpower». Enig? 

– Tje. jeg er all in for girlpower men budskapet i denne låten er nokså universelt. Jeg henvender meg ikke til bare kvinner og føler vel egentlig at musikk ikke skiller mellom kjønn. Når dette er sagt er jo jeg en kvinne og hvis det kan generere litt ekstra power hos andre kvinner er det jo ingenting som er bedre! Men sånn generelt er jeg ganske pro peoplepower. Enten du er boy, girl eller boygirl.  Hva er årets sommerlåt for deg? 

– ÅÅh det kan hende det lurer seg inn noe nytt plutselig men inntil det sverger jeg til gode gamle Vampire Weekend med «A-punk». 

Elleeeer Kakkmadafakka – «Forever Alone». 
Hva handler teksten i «Nye joggesko» om?

– Jeg hadde først skrevet en ganske nedstemt greie (shocker), men da jeg var i studio med Dag og Halvor (Skinny Days) var det så tullete fin stemning (de er like fjasete som meg og det er så fint), og etter litt prat om temaet og storyen bak kom vi frem til at dette ikke burde være enda en låt der jeg inntar en slags «offerrolle». Selvom de låtene er utrolig viktig, følte jeg det var dags for å ta steget over i en sone der man inntar sjefsrollen. Låten handler om å slutte å henge seg opp i fortiden, dvele med det som har vært og tenke på alt det fine som potensielt ligger foran deg hvis man bare tar på seg noen elsk joggesko og går fremover. Metaforisk sett der altså……….(selvom nye joggesko hjelper på nessssten alt)

«Alt eg gjør e å glorifisere». Hva legger du i det? 

– Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg er ekspert i å glorifisere et forhold etter brudd. Man blir 100 % fiksert på de positive tingene ved den andre og glemmer helt hvordan ting gjerne var. På den måten blir man sugd inn i en fortid som ikke har rot virkeligheten, men er en glorifisert fiksjon av den. Jeg sier ikke man skal dra en bossekk over hodet og gå ned i mørkekjelleren sin, men kanskje finne en balanse der man bruker ett musehår mer tid på å tenke over hva som gjorde at ting endte slik det gjorde. Spesielt hvis man er den som ikke vil ut.  Og med «disse gatene eg går» tenker jeg på de konkrete stedene man endelig innser at her var det jo faktisk totalt krise – hvorfor har jeg hele tiden tenkt at det var så fabelaktig ?! Hjernen altså. En skikkelig tøysekopp.

Hva gleder du deg aaaller mest til i sommer? 

– ØYA <3  (og bergenfest. og slottsfjell. og vinjerock. og rakettnatt….og svidde grillpølser og vennekos og alt!!!) 

Se også: ♫ Gabrielle: – Når du lever i en boble full av stjernestøv og enhjørninger, mens verden rundt råtner

Nyeste saker fra 730.no

Les mer