Hopp til hovedinnhold
ADJØ (TVNORGE/ABC)

Ekstra emo slutt på Lost

I hjemlandet var det ikke like mange som så siste episode av Lost som den første (18 mill. vs. 13 mill.), men oppslutningen er likevel imponerende for en så skrullete serie.

Det skulle bare mangle. Aldri har det vært laget noe i nærheten av Lost; Originalt, eksotisk, mystisk, internasjonalt, med premium skuespillerinnsats og rålekker produksjon. Basert på antall fannettsteder – på alle språk – må showet være et av de største, mest diskuterte, globale fjernsynsfenomenene noensinne.

Finalen «The End» ble vist på mange europeiske kanaler samtidig med amerikanske ABC (i går tidlig norsk tid), og etter 6 år proppfulle av overnaturlige begivenheter er det umulig for skaper Damon Lindelof å snøre opp hele nøstet på 95 minutter. (Mange potensielle spørsmål har han uansett neppe svar på.)

– Det som gjør Lost unikt er at vi brøt alle regler, sier produsenten og manusforfatteren i en «behind the scenes»-spesial, og referer blant annet til handlingen hvor karakterene ikke befinner seg på øya.

Denne parallelle, ulogiske historien, beskrevet som «flash-sideways», utgjør en stor del av avslutningen, og samtidig som Lost ikke ender med at alt var en drøm (The Sopranos?), føles det ikke så langt unna.

Over the top sentimentalt og klissete, med sleipe påminnelser om nydelige scener fra tidligere sesonger, men rørende og ja… (oppbrukt uttrykk-alarm –>) episk.

Nesten som slutten av Six Feet Under. Dog med en utilfredstillende tomhetsfølelse etter 121 episoder. 

TVNorge forteller oss at de viser siste Lost 23. juni klokken 22:30.

Fun fact 1: Lost starter med et par øyne som åpner seg, og ender med at de samme øynene lukkes. På nøyaktig samme sted i jungelen.

Fun fact 2: Alle Lost-scener utenom fire er skutt på Hawaii. Selv når karakterene befinner seg i andre land.

Digresjon: Benjamin Linus’ datter Alexandra «Alex» Linus Rousseau – alias skuespiller Tania Raymonde – burde vært mer med:

ALEX AKA TANIA (TVN/ABC)

Les mer