Eksplosiv sprut fra Karpe Diem

25. okt 2008 kl. 00:00
KRØLLA SPESIALDESIGNET KARPE-FEMTILAPP, Y'ALL (ANDERS LINDHOLM)

Kanskje folk som har sluttet å kjøpe musikk tvinger artister til å gjøre flere spillejobber enn før. Ironisk nok virker det iallefall som konserttilbudet snart overstiger etterspørselen.

Hvor ofte blir en hip-hop-konsert på Rockefeller utsolgt? Sjeldent. Hvor ofte blir en norsk hip-hop-konsert utsolgt? Enda mer ekstraordinært. Snart makelaust. (Spesielt med få gratisbilletter i omløp, og en kort gjesteliste.)

Karpe Diem gjør flere konserter hver uke, men fredag fylte duoen likevel opp Oslos legendariske lokaler. Køen gikk rundt kvartalet (70% damer), men de som måtte vente lenge, sutret ikke i etterkant.

Etter at maskerte dansere dukket opp på den dekorerte scenen, fyrte Chirag og Magdi opp en stjernehimmel med tusen små lys.

Selvsagt med the street single turned radio single “Stjerner” som åpning. En låt hele Rockefeller allerede kunne utenat, sammen med hele Karpe-katalogen. Gutta så ut som de fikk en klump i halsen. Kanskje ikke så gatete å få, men 100% lov. De kan være stolte over suksessprosjektet Fire Vegger.

Resten av showet holdt seg tipp-topp a la terningkast 6, med mer dansere (“Fjern Deg”), sceneaction, pyroflash, make it rain-seddelsprut (krølla Chirag/Magdi-femtilapp, y’all), råbra blåsere, stålkontroll fra DJ En Som Heter Marius på stålhjula (“Under Overflaten” gikk over i “Hip Hop Hooray”), ekstremt liverutinerte Karpe og tøff gjesting fra Pumba og Son Of Light.

(Sistnevnte var så opptatt med å spytte flammer at han holdt på å eksplodere på scenen. Men Magdi dro ham unna pyroflashen et halvt sek før det sa pang.)

Etter konserten var gutta selvsagt lykkelige.

– Guttedrømmen er i boks for vår del. Det var rett og slett forbanna magisk, og jeg syns ikke det er cocky når jeg sier at nesten 10 år gamle Karpe Diem fortjener det, sa Chirag til 730.no.

– Det går ikke an å prate om flaks på det her. Hemmeligheten bak suksess er hardt arbeid. Det er derfor det er en hemmelighet for de fleste. Jeg er så glad. Takk til alle brødre og søstre som var der. Dere så drita, men bra ut.

OVERLAGT DRAP FRA KARPE DIEM (ANDERS LINDHOLM)

Først hadde Karpe Diem en privatfest.

Karpe Diems nye video: