Ekspertenes 10 beste hudpleietips!

Annonse
8. sep 2020 kl. 12:00

Hudpleie trenger ikke å være komplisert! (NIVEA)

Annonsørinnhold

Vet du veien til sunn og vakker hud?

Hudpleie er ikke hokus pokus, men de aller fleste av oss har likevel noe å lære. Med noen enkle grep kan du merke store forandringer!

Vet du for eksempel forskjellen på bruk av varmt og lunkent vann, eller hvorfor du bør starte med å vaske hendene?

Vi ba ekspertene til NIVEA om å dele sine viktigste hudpleietips. Bli litt klokere nedenfor!

10 eksperttips fra NIVEA:

1) Først: Vask hendene dine!

Bakterier fra hendene dine ender opp på ansiktet. Husk derfor å vaske hendene med såpe som første steg i en hudpleierutine.

2) Vann alene er ikke nok

Du ville ikke tatt oppvasken med bare vann? Skal du fjerne talg, olje smuss og annet som samler seg opp i ansiktet trenger du en effektiv rens som er skapt for å rengjøre nettopp ansiktet.

3) Lunkent vann

Bruker du en rens som skylles av med vann? Lunkent vann åpner porene, mens glovarmt vann dehydrer huden. Pass derfor på at temperaturen på vannet ikke er for høy.

4) Vær skånsom mot huden din

Huden i ansiktet er mer sensitiv enn huden på resten av kroppen. Det er derfor viktig å behandle den riktig. Ikke skrubb aggressivt når du vasker ansiktet eller tar på ansiktskrem. Når du tørker ansiktet er det viktig å «klappe» lett med et mykt håndkle, ikke gni huden hardt.

5) Ikke rens for mye

Ja, det er noe som heter for mye rens. Å rense to ganger daglig er nok. Renser du mer enn det kan hudens naturlige fuktighet og barrierer svekkes.

6) Finn riktig rens for din hudtype

Det er veldig viktig å finne riktig rens til din hudtype. Bruker du feil produkt kan du i stede ende opp med å skade huden. Det er derfor viktig å se etter en mild rens som både rengjører og tar vare på huden din samtidig.

7) Bruk milde produkter – uansett hudtype

Det er viktig at rensen ikke er for røff. Feil rens kan strippe huden for naturlige oljer og gi hud som føles tørr, stram og ukomfortabel. Det er derfor viktig å velge produkter som både renser og gir fuktighet, som NIVEA MicellAIR Sensitive Skin Breathe.

8) Unngå såpe

Såpe kan også strippe ansiktet for naturlige oljer og gi hud som føles tørr, stram og ukomfortabel. I tillegg forstyrrer såpe den naturlige pH-balansen i huden.

9) Rens, selv om du ikke bruker sminke

Ansiktsrens er viktig, selv om du ikke har sminket deg. Det fjerner nemlig smuss som har samlet seg i ansiktet gjennom dagen.

10) Unngå overdreven eksfoliering

For mye skrubb og eksfoliering kan skade huden mer enn det gjør nytte. Her spiller hudtype inn, men det anbefales ikke å eksfoliere mer enn en eller to ganger i uken.

Se også: Beauty guru Eveline Karlsen deler sine beste hudpleietips