Hopp til hovedinnhold

– Eg har 99 problemer, men pikk ekkje en av de

Såvidt vi har forstått er det omtrent ingen jenter i Norge som er ivrige rappere (utenom Stella Mwangi), men 17 år gamle Alaien fra Bergen (Minde/Sandviken) begynner å få oppmerksomhet med «Den slemmeste tøs».
En angivelig selvprodusert smakebit fra det som etterhvert skal bli hennes debutalbum.

Låtens tekst er så freidig at selv Tommy Tee og DJ Herkules ble brydd da de spilte den for første gang på National Rap Show, men P3-duoen har i vinter spilt den flere ganger.

– Ikke alle i familien min har hørt den, men mamma digger’n da, sier Alaien til 730, og er glad for P3-rotasjonen.

Rapperen, som har Ice Cube og Lars Vaular som to av sine favoritter, minner om at hun ikke skal være like grisete på alle låter.

– Jeg kommer alltid til å være «Den slemmeste tøs», men det er greit å ha litt variasjon.

En annen P3-skrue som var tidlig ute med å omfavne tenåringen er on/off rapper Christine Dancke fra DJ-duoen Hoetell.

– Jeg liker det drøyt, og med linjer som «eg ser det som min plikt å suge din types pikk» og «eg e stor i kjeften, eg har stor nok kjeft for hele Bergen» er Alaien minst like drøy som sine kolleger i A-Laget. Jeg håper bare hun gjør seg litt mer tilgjengelig rent musikalsk, sier Dancke.

Hennes DJ-kollega Teddy Touch synes Alaien er et friskt pust.

– Hun kan bli Norges svar på Lil’ Kim, og tilfører en slutty vinkling som lenge har manglet i norsk hip-hop. Det er digg å høre en kvinnelig rapper som ikke er feminist eller medlem av Ungdom mot narkotika.

Selv Bergens store gateprins Lars Vaular forteller 730 at han gir tommelen opp.

– Jeg har troen på Alaien. Hun er veldig upolert og uskolert, men også allerede veldig underholdende.

Hør «Den slemmeste tøs»:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer