Hopp til hovedinnhold
Eva Sørhaug lager film basert på The Edge of Normal av Carla Norton (Minotaur Books)

Eva Sørhaug lager thrilleren The Edge of Normal

Eva Sørhaug filmatiserer debutromanen til stjerneforfatter.

Romanen til Carla Norton, The Edge of Normal, blir til film med samme tittel via den norske regissøren.

Boken er den første romanen til forfatteren, som tidligere har tatt førsteplassen på New York Times’ bestselgerliste med sin true crime-bok Perfect Victim.

Hovedpersonen i The Edge of Normal er Reeve LeClaire, som kan virke som en vanlig ung jente. Men for 10 år siden ble Reeve kidnappet og holdt fanget av en sadist i fire år. Til slutt klarte hun å rømme, noe som saken skapte store overskrifter over hele verdenen.

Med hjelp fra psykologen Ezra Lerner klarte hun å få tilbake livet sitt. Da Reeve senere blir spurt om å hjelpe en jente som har vært gjennom lignende traumer, sier hun ja. Reese blir kastet ut i en jakt på liv og død, og alt hun har bygget opp faller sammen.

Ifølge Deadline produseres thrilleren av XYZ Films, som i 2018 fikk suksess med Nicolas Cage-gyseren Mandy, fotografert av norske Benjamin Loeb.

Det kan være at Netflix sikrer seg The Edge of Normal.

Studioet har gjort flere Netflix Original-filmer, blant annet Apostle, The Night Comes For Us og I Don’t Feel at Home in this World Anymore.

Skuespillerne som nordmannen skal jobbe med annonseres snart.

Eva Sørhaug (Matt Carr/Getty)

Eva Sørhaug (Matt Carr/Getty)

Eva, som kommer fra Oslo, debuterte med spillefilmen Lønsj med Ane Dahl Torp, Aksel Hennie, Pia Tjelta og Nicolai Cleve Broch.

Hun fulgte opp med dramaet 90 minutter med Aksel Hennie og Pia Tjelta.

I 2014 ble Eva Sørhaug booket til regien på The Godmother med Alexa Demie fra Euphoria og Catherine Zeta Jones i hovedrollene, men året etter hun ble erstattet av regissør Gerard Johnson.

(Kanskje like greit. Filmen har ennå ikke hatt premiere.)

Eva har regisseret episoder av TV 2-serien Okkupert og Hulu-serien Reprisal.

Sammen med Stian Kristiansen er hun nå aktuell med sesong 1 av TV 2-thrillerserien Heksejakt med Ingrid Bolsø Berdal, og – ikke minst – den kommende Showtime-serien Your Honor med Bryan Cranston fra Breaking Bad.

Les også:

Aksel Hennie og Noomi Rapace på dyster hyttetur i ny thriller

Nyeste saker fra 730.no

Les mer