– Dypere enn bare Karate Kid

9. mai 2009 kl. 00:00
NASTASHA AKA BAT FOR LASHES AKA PEARL (ASTRALWERKS/EMI)

Når britiske Natasha Khan er artist kaller hun seg Bat For Lashes, men i likhet med mange av sine kolleger, har hun nok et alias; Pearl.

Kampen mellom personlighetene – mystiske, spirituelle Natasha og selvopptatte, destruktive Pearl – er den røde tråden for hennes andre album Two Suns, som kom i salg i forrige måned, til lekre anmeldelser.

Samtidig er den 29 år gamle tidligere Brighton-barneskolelæreren nyeste singel «Daniel» en indirekte hyllest til Ralph Macchios rollefigur Daniel Larusso fra 1984s The Karate Kid.

– Jeg ville egentlig la folk bestemme selv, svarer Natasha da Decider spør henne om låten opprinnelig var laget for Ralphs ikoniske karakter.

– For meg er det mer et symbol fra den tide og den type filmer, navnet hans minner om den følelsen. Jeg ville ikke at det bare skal være om ham, for jeg tror det er dypere enn det. Jeg tror det er andre temaer der inne som man kan relatere til. Men jeg kalte den «Daniel» på grunn av ham.

Noe malingen på ryggen hennes på bildet på singelens omslag er et kraftig hint om.

Video: Karate Girl fra København.

Natasha alias Bat For Lashes lister også filmene The Goonies, Labyrinth, The Wizard of Oz og E.T. som viktige inspirasjonskilder.

Nedenfor er videoen til «Daniel» og opptak fra David Lettermans show fra 1. mai. Britens første opptreden på amerikansk TV. (Se også opp for bonusklipp.)


Harald fra Fredrikstad og Will Smiths nye Karate Kid.


Filmhistoriens beste «finishing moves».