Hopp til hovedinnhold
The Batman med Robert Pattinson og Zoe Kravitz som Catwoman (DC/Warner Bros.)

The Batman og Catwoman skal rydde opp i Gotham City – se trailer

The Batman nærmer seg premieren.

Verdenen trenger strengt tatt ikke en ny Batman-omstart, men rebooten med Robert Pattison som Bruce Wayne ser ut til å bli heftig.

Med hjelp fra Zoë Kravitz som Selina Kyle alias Catwoman.

– The bat and the cat… Got a nice ring, sier hun i den kliss nye traileren til The Batman.

«Flaggermusen og katten» klinger ikke like godt. Smakesnutten lover dog bra, med nydelige glimt av kinematografien til Greig Fraser (Dune, The Mandalorian).

Batman har nå trukket seg tilbake i skyggene av Gotham City, som utenom de kriminelle er fylt av tjenestemenn og høyprofilerte personer i korrupte nettverk. Når en sadistisk drapsmann begynner å true Gothams elite, trekker kryptiske ledetråder DC-helten inn i etterforskning i underverdenen. Her møter han blant annet Oswald Cobblepo alias Pingvinen (Colin Farrell), Carmine Falcone (John Turturro) og Edward Nashton alias The Riddler (Paul Dano).

Nykommeren Jayme Lawson spiller ordførerkandidaten Bella Reál.

Regien og manuset er ved Matt Reeves, som her har latt seg inspirere av Gus Van Sant-filmen Last Days.

Igjen løst inspirert av livet og dødsfallet til Kurt Cobain.

Robert Pattinson som Bruce Wayne alias (The) Batman (DC Comics/Warner Bros.)

Robert Pattinson som Bruce Wayne alias (The) Batman (DC/Warner Bros.)

Les også: Robert Pattinson-filmer rangert fra verst til best

– Når jeg skriver, hører jeg på musikk, og mens jeg skrev første akt, satte jeg på «Something In The Way» med Nirvana, forteller han til til Empire.

– Det var da det kom til meg.

– I stedet for å gjøre Bruce Wayne til playboy-versjonen vi har sett før, er dette en annen versjon. Han har gått gjennom en stor tragedie og blitt en enstøing, fortsetter filmskaperen, kjent for Cloverfield, Let Me In og Planet of the Apes-filmene.

– Jeg begynte å koble dette til Gus Van Sants Last Days, og ideen om at denne fiktive versjonen av Kurt Cobain var i en slags forfalt herregård.

Batman anno 2022 er altså tilbaketrukken – og ikke en tolerant type 😤

Se den første UTROLIGE teaseren med en remix av Nirvana-slageren «Something In The Way» fra Nevermind:

Kinopremiere i mars.

I 2021 kjørte Warner Bros. dag-og-dato-slipp på alle filmene sine, og slapp dem rett hos HBO Max samme dag som premieren. The Batman kommer til HBO i april.

Kattekvinnen Selina Kylie var opprinnelig en atletisk tjuvradd i Gotham City. Hun dukket opp for første gang som The Cat allerede i 1940 i Batman #1. (Lynvingen på norsk.) Gitt at The Batman blir en kommersiell suksess, er det forventet at Zoe Kravitz og hennes Catwoman får en egen film. Det blir det kanskje uansett. Tv-serien basert på The Batman – med hovedfokus på Penguin – er allerede bekreftet.

Paul Thomas Anderson får skryt for sin nye film Licorice Pizza, men: Mange blir forbanna… Og forlater kinosalen før filmen er ferdig

Nyeste saker fra 730.no

Les mer