Hopp til hovedinnhold
dutty dior kristoffer Arif Murakami duttydior
Dutty Dior 1996-2024 (Victor Gelius)

Dutty Dior minnes av Isah: – Ingen meg uten deg

Dutty Dior hylles av sine musikkvenner. Lenge leve King Castin ????️


OPPDATERT: Det ble avholdt en vakker minnestund for Dutty Dior alias Kristoffer Castin Åman i Kulturkirken Jakob i Oslo, med opptredener fra Isah, Arif, Natnael, Cherrie og Jonas Benyoub. Nedenfor er video av sistnevnte som fremfører «Spor i snøen».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)


Duttys partner Isah minnes sin venn.

«Ingen meg uten deg», skriver han om Kristoffer. «Min første, min siste og min aller beste venn.»

«Bro… Eg vet ikke hva eg skal gjøre mer, mat smaker ingenting, tven har ikke farger og noter spilles ikke. Den ene dagen eg ikke var i studio med deg så skjedde det værste eg noen sinne har opplevd. Impulstankene mine sier det er min feil, rasjonelle tanker vet det ikke e det… Men eg trøste meg med å vite at du var på ditt gladeste.»

Les det vakre innlegg til Isah om Dutty Dior nedenfor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Isah (@lilleisah)

Les forrige sak nedenfor.


Dutty Dior minnes av Arif, Stig Brenner, UNDERGRUNN og flere

Kristoffer Castin Åman (født i 96) alias Dutty Dior døde i helgen, noe som sjokkerte og sønderknuste fansen og musikk-Norge. Mange av vennene og kollegaene minnes det 27 år gamle multitalentet fra Lofsrudhøgda i Søndre Nordstrand i Oslo.

Arif kaller Dutty Dior sin tvilling.

Arif Murakami

(Instagram/arif_murakami)

Min kjære venn, twin, min bror, den beste til å noensinne gjøre det, enhjørningen vår ????

Fra måten du snakket på, bevegde deg på,og så uanstrengt lagde ærlig og så vakker musikk på. Alt virket så naturlig og effortless ut for deg.Vi pleide å kødde om at du ikke gikk, men svevde fra sted til sted. Jeg klarer ikke å fatte at jeg aldri kan fysisk være med deg igjen.

At jeg aldri kommer til å få tilsendt en lættis video av Lil Uzi Vert som danser, eller sier noe sassy av deg lenger. Kommer aldri til å få en FaceTime av deg, på et random tidspunkt, der du kødder om noe, sier at glad du er i meg, og vennskapet vårt.

Alt jeg ikke fikk sagt til deg, alt vi skulle gjøre som vi ikke får gjort. Dette gjør så jævlig vondt min kjære bror…

Finnes ikke ord som kan beskrive hvor mye vi kommer til å savne deg lillebror. En vakker, og ren sjel. Så genuin, og generøs med komplimenter, ideer, og kunsten sin. Det var ingen baktanker, ingenting fake med deg ❤️

Det skinner gjennom i deg og musikken du har gitt oss.

I dine 27 år her har du rørt så mange med ditt vakre vesen, og enda flere med din vakre kunst. Inspirert meg, og en hel generasjon med kunstnere i hele Skandinavia.
Jeg er så så stolt av alt du har fått til ❤️ Og er så utrolig takknemlig for tiden vi fikk sammen. Jeg er bare så lei meg for at vi ikke får vært med hverandre igjen.

Arif Murakami dutty dior

(Instagram/arif_murakami)

Takk for all de fine samtalene om alt og ingenting til langt ut på morningen. Takk for at du stolte nok på meg til å dele om det gode og vonde i livet. Mine dypeste tanker går ut til din mor, søster, og resten av din familie i SDKT. Morten, Isah, Mads, Pluto, Philip, Magnus, og co jeg tenker masse på dere kondolerer så utrolig mye ❤️

Finnes ingen som deg Kristoffer ❤️ Takk for at du malte våre liv med dine unike farger. Kommer til å savne deg så mye, du aner ikke ???? Minner er for alltid, akkurat som deg.

Lenge Leve ???? Castin
Inna Lillahi wa inna ilayhi raji’un ❤️????????
Rest In Paradise????????
Hvil i fred ????????️
Elsker deg lillebror ????

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DOUBLE O RIF☠️COOLIO IGLESIAS???? (@arif_murakami)

Arif og Dutty Dior har laget flere låter sammen.

Blant annet «søvnløs i shibuya» fra Duttys imponerende andre album det er mindre ensomt alene.

UNDERGRUNN er takknemlige for sin venn og kollega.

«Takk for banebrytende og uredd arbeid for kulturen. Våre tanker går til familie og nært bekjentskap. Aldri glemt. Hvil i fred ????️»

undergrunn dutty dior ug

«RIP Castin ????❤️», skriver Tommy Tee. «Jeg vet at det ikke er tid for å moralisere. Men vi må bli flinkere til å ta vare på hverandre. Musikkbransjen bryr seg ikke om mennesker, så vi må steppe opp det gamet der selv.»

«Elsker deg bror. For alltid», skriver Filip Bargee. «Ingen som deg bror. Som kunstner, men ikke minst, og aller viktigst, som menneske. Hvil i fred kjære storebror, du er savnet og elsket. ????❤️ Den største karen, med det største hjertet.»

Duttys label er sønderknust og ber folk om å unngå spekulasjoner.

«Alle i SDKT er i sjokk, i sorg, og helt tomme for ord. Vi trenger tid, fred og ro for å bearbeide det som har skjedd. Av respekt for Kristoffer og hans etterlatte, som nå skal manøvrere en umulig tid, ber vi innstendig alle om å unngå spekulasjoner og rykter. Tusen takk for alle fine ord. Vår verden blir aldri helt den samme igjen.»

Stig Brenner minnes sin inspirerende venn, som han kaller «et unikum».

stig brenner dutty dior unge ferrari

«Hvil i fred. Takk for kunsten du lagde», skriver David Mokel i et Instagram-innlegg allerede på lørdag.

«En av de mest genuine – og ikke minst Genius – menneskene eg møtte i Oslo. Takk for den lille tiden eg fikk delt med deg tjommi», sier Omar Noir.

«Vi mistet en trailerblazer i går kveld. Varme tanker til familie og venner. Hvil i fred», skriver Jimi Somewhere.

«Min vakre elskede sønn ???????? », skriver moren til Dutty på 730.no sin Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

Les mer