Hopp til hovedinnhold
BRØDRENE SPLASH (OLE MARTIN HALVORSEN/OSLO RECORDS)

– Du har aldri vært mer sexy enn nå / for du har blitt den jeg ikke kan få

BRØDRENE SPLASH (OLE MARTIN HALVORSEN/OSLO RECORDS)
 
Nesoddens pimp-veteran Oral Bee teamer opp med Sandvikas R&B-pionér (!) Chris Lie som duoen Splash Bros. Debuten har blitt en eventyrreise som bugner av følelser og lyster. Det hele er krydret med gjester som Myra, Snow Boyz, Skaterboy Rico, ZadeKing, JNS og foxy Siri Stranger – som de kaller Norges svar på Mariah Carey.
Lytt til platen mens du leser hva Splash Bros. forteller om snacksen de serverer. 

«Later som ingenting»
Beezy: – Det er ikke til å komme bort i fra at vi er to av landets festligste playaz, men vi trives også godt i emo-R&B-land. Denne høres ut som den er fra cirka 99-00 og er en break-up låt om et forhold hvor det ikke er noen vei tilbake. «Vi leier en crib ved Olaf Ryes plass / kontrakten går ut snart, og skal ikke fornyes, ass…» Min favorittgitarist Robert Bacon (DJ Quik, Raphael Saadiq, Chaka Khan, R. Kelly) på gitar og Erin Stevenson (Janet Jackson, Justin Timberlake) på koring. Vi snakker ren Splash-magi her! (Produsert av Chris Lie & Oral Bee.)

Chris: – Dette er nok favoritten min på skiva og deilig å få fullt utløp for vår utømmelige kjærlighet til Rnb. «Du har aldri vært mer sexy enn nå / for du har blitt den jeg ikke kan få».

«I en loop»
Beezy: – Festen er i gang! På vår feelgood 80’s-vibe på denne. Handler om å ha en chick på hjernen, at hun går i en loop i fantasien din. Jeg laget en beat-skisse og vi fikk funkmonsteret Magnus Falkenberg (Kappekoff) til å ta det til neste nivå, og så fikk Poppa Lars miksen til å svinge. Bacon på gitar her også. (Produsert av Magnus Falkenberg.)

Chris: – Splash-magien var helt spesiell på denne. Husker veldig godt du trykket på play og hvordan øynenene dine lyste opp da jeg begynte å synge «I en loop, i en loop yeah yeah» etter din hookdel.
«Spiller som meg»
Beezy: – Klokka viser fortsatt på 14:50 aka partytime! En slick sak, hvor Chris skrudde på sjarmen og la ned mange digge lag med Jodeci-inspirert vokal. Layers for the players! (Produsert av Big Ice & Oral Bee.)

Chris: – Jeg mener nok den viser 1337 yachty-time, men la gå. Når du og Ice serverer meg på denne måten så har jeg ikke noe valg! Jeg hadde til og med vært enormt usjarmerende hele dagen, men så hørte jeg denne og plutselitg stod jeg der og skinte fra topp til tå.
«Hooke opp»
Beezy: – En skandaløst funky Robert Bacon jam! Når jeg sender han beats svarer han «Ok, I’m gonna make this track dance!» Og denne bobler på den riktige måten. Produksjonen er veldig inspirert av DJ Quik, og teksten er noe inspirert av Chris Lies Tinder-livsstil. «Jeg vet du ser etter en drømmemann / som kan hooke opp det visumet til Drømmeland». (Produsert av Mr. Pimp-Lotion & Oral Bee.)
«Kjører hjem» med JNS
Beezy: – JNS er en Polo-kledd importbrus-drikkende spiller som vi fucker blytungt med. Uoffisiell Splash Brother nummer 3? Vi hadde en trivelig session som begynte med at jeg dro frem en beat-skisse hvor jeg hadde spilt noe greier jeg følte kunne passet til Ne-Yo. JNS tok produksjonen til the next level, og Chris mistet helt besinnelsen og la ned et helt vanvittig soulful vers. Stemmene til Chris og JNS i refrenget høres ut som en gigantisk formue. Låta handler om å være max utålmodig på å komme seg hjem til sin elskovssyke lady. Så utålmodig at man nesten eksploderer. (Produsert av JNS, co-prod Oral Bee.)
 
Fortsetter nedenfor dette bildet smh 
(OLE MARTIN HALVORSEN/OSLO RECORDS)
 


«Chiller med min Breezy»
Beezy: – Et stort hurra til oss selv, samt Big Ice og JamProd for denne! Noe av det lekreste som er blitt levert innen sjangeren playa shit her til lands. Handler om å marinere med sin utvalgte breezy. «Jeg og min breezy i en taxi-cab / og hun ter seg som hun er fremme, hun er bad». (Produsert av Big Ice, JamProd. & Oral Bee.)

Chris: – Alt under 10. trillioner streams på denne er en skam det norske folk må bære!
«Aldri nok» med Siri Stranger

Beezy: – Selvhyllesten fortsetter, et gedigent bravo til alle involverte på denne! Her er vi på vårt desidert mest sensuelle og får hjelp av Norges svar på Mariah Carey; Siri Stranger. Hun gikk på Nesodden videregående samtidig som meg, så var et åpenbart førstevalg som gjest på denne. Chris Lie får ungpikehjerter til å banke på hardt med linjer som: «Baby, du må bli til i morgen / og kanskje resten av året.» (Produsert av Big Ice, JamProd. & Oral Bee.)
«Rebound» med Skaterboy Rico
Beezy: – Navnet vårt, Splash Bros., er hentet fra NBA-duoen Steph Curry og Klay Thompson som kontinuerlig splasher trepoengere som swoosh. Vi har en del basket-referanser i tekstene våre, og vi måtte jo ha en låt der temaet «rebound». Låta er en utstrakt hånd til damer som har vært i et forhold lenge, nylig har blitt dumpa og ikke orker noe seriøs business. Alt hun trenger er en Splash Bro som kan gjøre blåmandagen til en fargerik lørdag. Den talentfulle unge bossen Skaterboy Rico skrur på sjarmen på sisteverset: «Eksen din han oppfører seg som en jævla hoe!» (Produsert av Big Ice, JamProd. & Oral Bee.)

«Majestetisk»
Beezy: – Splash Bros-tekstene dreier seg stort sett kun om damer, men vi følte vi måtte ha med én majestetisk skrytelåt på albumet. Produksjonen er inspirert av «Maybach Music»-låtene til Rick Ross, stor pompøs lyd, noe Lotion behersker med glans. Thomas Busch spiller trompet og Chris Lie har aldri før vært så full av seg selv som på denne. Du vet at de lyse krøllene er long gone når han kommer med linjer som «ingen dame får være min akilleshæl / hun må ville ha meg på mitt villeste.» (Produsert av Mr. Pimp-Lotion & Oral Bee.)
«Tenker på deg»
Chris: – R&B for lys kjærlighet i høstmørket.

Beezy: – Chris Lie og jeg er to romantiske muthafuckas, som alltid finner inspirasjon til tekster hos det motsatte kjønn. I tillegg til søte damer er vi er glade i gitar jams, og hentet nok en gang inn Robert Bacon, som alltid leverer. «Husker du kom inn i livet / shit da tok du meg med storm / du er en sporty liten diva / så du holder meg i form» (Produsert av Mr. Pimp-Lotion & Oral Bee.)

«Fancy»
Beezy: – Big Ice og JamProd gjør sin Stargate-ting på denne cleane låta om en dame som er altfor fin, men også altfor dyr i drift. Chris Liezy transformerer seg til Ne-Yo på denne, mixet med litt Devin The Dude. «Den dama hun har hella Margiela / hun vikke bo i telt, men hun vil dra på Coachella.» (Produsert av Big Ice & JamProd.)

«Fem stjerner»
Beezy: – Dette er en G’d up storyteller-låt om to femstjerners breezies man ikke vet helt hvor man har. Jeg treffer hun ene på en privat jet fra Islamabad til Oslo og hun har playboytatovering på et skulderblad. Og Chris Lie blir lurt med åpne øyne av dama han treffer i vers 2. Hva skulle man gjort uten femstjerners breezies? Big Ice og jeg med den mest gangsta beaten på albumet. (Produsert av Big Ice & JamProd.)

«Feberfantasier» med Myra
Beezy: – Her er vi i det erotiske hjørnet. Hvisking, svetting og utydelige grenser mellom fantasi og virkelighet. «Lukker øynene, hører Jodeci / du står ved sengekanten, heller på bensin».

Chris: – Superstjernen Myra jobber i et studio i samme bygg og ga oss et silkemykt vers som passet perfekt til låta.

Beezy: – Robert Bacon spiller en Ernie Isley-inspirert solo på slutten… Watch out! (Produsert av Rob-E.)
«Tro meg»
Beezy: – Handler om å gi slipp på en breezy og så føle på sjalusien i ettertid når hun blir sammen med en annen spiller.

Chris: – «Ser for meg en fremmed / stå bak deg, med godt tak rundt din booty / jeg vet du ikke er min lenger/ så bare gni det inn hvis det er det du trenger».

Beezy: – Big Ice og JamProd tok denne produksjonen til toppen, og har virkelig levert varene på albumet! (Produsert av Big Ice, JamProd. & Oral Bee).
«Drømmer om deg» med ZadeKing & Zarah J
Beezy: – Dette var den første singlen vi slapp. Produsert av Neon Gorilla og med gjestevers fra en av våre favoritter; gladgutt nummer 1: ZadeKing – en fyr som får låter til å smile.

Chris: – Mannen med Norges beste humør!

Beezy: – Det er alltid en glede å gjøre shows sammen med han og André Jensen. Dette er et uskyldig anthem om å dagdrømme om en ekte top notch. Zarah J skinner på refrenget. (Produsert av André Jensen/NeonGorilla).
«Min chick» med Snow Boyz
Beezy: – Snow Boyz er Norges turn-up kings! De bringer alltid den riktige energien og lot oss låne litt av deres swag på denne. På låta tar vi av hatten for våre main chicks. Digge damer er og blir vår kopp te. Alt fra de frodige til de litt snodige. (Produsert av Traxx FDR.)
«Billion»
Beezy: – Denne dukket først opp i et lite klipp i første sesongen av serien Hvite Gutter. Poppete uptempo feelgood greier. Bassen til Big Ice sitter som et skudd i riden. (Produsert av Big Ice & JamProd.)

Chris: – «Beezy, har du bedte for meg? Pimpguden har velsginet meg med love!»


 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer