Hopp til hovedinnhold

D’Sound: Se cougar-comebacket til norsk supertrio ♫

YOGUTTENE BARE #D$OUNT (SONY)

På slutten av 90-tallet var det få band som hadde like stramt ballegrep om norsk radio som D’Sound. Simone Larsen, Kim Ofstad og Jonny Sjo turnerte verden rundt, vant Spellemannspris og ga ut to platina-sertifiserte album og tre som solgte til gull.
 
Det har vært stille fra trioen siden deres femte langspiller Starts And Ends droppet i 2009, men jaggu har ikke ringrevene vært i studio i sommer og kokt opp ny, lekker musikk i skjul.
 
I går slapp D’Sound comeback-singelen «Lose Control», som byr på et elskverdig gjenhør med superbandets snasne signatur-sound.
 
Vi slo av en prat med Kim & Simone – les hva de hadde å si om comebacket under den rykende ferske, Olav Stubberud-regisserte videoen til «Lose Control» her – med cameo fra den dyktige skateren Michael Sommer:

Vips! var dere tilbake, gitt. Simone, hvordan ble «Lose Control» til?
 
– Første gangen jeg hørte Jonnys demo av «Lose Control» ble jeg helt fortapt i refrenget. Stod på en bussholdeplass med låta i øret, og resten av verden bare forsvant. Da vi gikk i studio for å fullføre låtidéen sammen, var det ikke mye snakking. Vi bare spilte, og forsvant inni en nærmest meditativ tilstand. Låta bare ble til av seg selv.
 
Tenkte dere comeback-album allerede da?
 
– Nei, dette er et album «by accident» – vår eneste ambisjon var å dra tre dager i studio og jamme sammen. På slutten av de tre dagene konkluderte Kim med at «her har vi et album. La oss gi det ut».
 

(Fortsetter under.)

(SONY)
Kim, i tillegg til at du og Hitesh Ceon har gjort braksuksess med produksjonsteamet Element de siste årene, så er du en sagnomsust trommeslager. Bortsett fra deg selv, hvem er verdens fem feteste trommiser?

 

– Buddy Rich, feteste og viktigste trommisen som har levd. Ferdig snakka. Han var storband-trommis, kjent som en knallhard ledertype og en veldig god kompis med Frank Sinatra…

 

 
Aaron Spears, trommisen til Usher… En av de kuleste urban-karene der ute med en utrolig kraft og teknikk. Denne versjonen av «Caught Up» er en leksjon i hvordan man skal spille R&B-trommer…!

Peter Chriss, trommelegenden fra Kiss fremfører her en helt grei, men morsom trommesolo. Jeg har et spesielt forhold til ham siden det er han jeg hørt på som barn, og når han slutta kunne jeg ikke skjønne hvorfor Kiss ikke ringte meg… hahahahahhh

Questlove er kuleste karen og trommisen… Ferdig snakka. Var heldig å få litt props fra denne karen etter han hørte «Beggin’» med Madcon, produsert av Hitesh, Jonny og meg, med undertegnede på trommer. Stort øyeblikk! Her spiller han med D’Angelo, og dette klippet groover noe så inni granskauen at jeg aldri blir lei av å høre det.

Tony Royster JR er trommisen til Jay Z. Et monster av en trommeslager som ble oppdaga som 10-åring og fort ble snakkis verden over. Gikk som kjent ikke lenge før en viss kjent rapper slo kloa i ham….. Se klipp under og sjekk ham briljere som 11 år gammel tromme-prodigy her.

(Takk yo!)
 
♫ D’Sound «Lose Control» er ute nå. Sjekk den ut via iTunes, da vel.
 

Les mer