Hopp til hovedinnhold
ZAC EFRON OG VANESSA HUDGENS (WALT DISNEY STUDIOS MOTION PICTURES NORWAY)

Drøy norsk kost for amerikansk par

– Det som er ekstra gøy er at Vanessa Hudgens og Zac Efron virker like gira som oss.

I et intervju med papirversjonen av Variety røper regissøren Tommy Wirkola detaljer om den amerikanske versjonen av Død snø, som hans nye partnere i Hollywood har jobbet med siden januar.

Den norske splatterkomedien var den første filmen som den New York-baserte distributøren IFC Films plukket opp på Sundance-festivalen, og skal vises på et begrenset utvalg USA-kinoer i sommer med engelske tekster.

Men IFC har større planer.

– Etter flere testvisninger har IFC fått grønt lys til å gjøre en slags oppfølger, eller reboost, som jeg liker å si, med et budsjett som er ti ganger så stort som originalen. Bokstavelig talt.

– Castingen begynte med at James (Dolan), sjefen for (IFC-eier) Cablevision, viste Død snø i et selskap med familen Hudgens, som elsket den. Resten er historie.

Wirkola, som også skal regissere nye Dead Snow, forteller bransjebladet at den amerikanske versjonen ikke blir like lettbent som den norske, og at de har med en av manusforfatterne til Saw-serien.

– Det blir ikke noe torturporno, men vi kommer til å være litt drøyere denne gangen, og kanskje litt frekkere? Vanessa og Zac har iallefall lyst til å vise verden at de ikke er like High School Musical-yndige som folk kanskje tror. Vanessa er ganske annerledes i virkeligheten, hun elsker utedoscenen, for å si det sånn.

Jenny Skavlan skulle egentlig ha en større rolle, men skal nå kun gjøre en såkalt «cameo».

– Det blir ikke det samme uten Jenny, men hun er ukomfortabel med engelsk, så vi lar henne bli tatt av dage tidlig, ler Wirkola.

– Men det skal bli en sexy død.

Innspillingen starter i Colorado i juni, og skal etter planen ha premiere 31. oktober 2010.

Tone Damli Aaberge slo Jenny Skavlan.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer