Hopp til hovedinnhold
disney+ norge echo season 1 Alaqua Cox mcu disney series marvel cinematic universe daredevil 730no
Alaqua Cox vender tilbake som døvhørte Maya Lopez alias Echo (Marvel/Disney)

Echo har fått brutal trailer fra Marvel og Disney+

Er Echo den mest voldelige serien fra Marvel Cinematic Universe?

Det er på høy tid med noen gode MCU-nyheter.

Her noe positivt: Traileren til Hawkeye-spin-off-serien Echo er tøff. Og overraskende brutal til å være en Disney-serie. Kan den være like vill som Netflix’ grimy Daredevil? Dette er i alle fall den første MCU-serien med ratingen TV-MA alias aldersgrense 17 år.

Nuvel: Marvel Cinematic Universe sliter om dagen, og de aller fleste er skuffet over ferske Secret Invasion med Samuel L. Jackson. Dessuten slipper Disney+ hele Echo sesong 1 samtidig i januar. Noe de ikke har gjort med de ni forrige MCU-seriene. Har de ikke troen? Sesongen skulle ha åtte episoder, men underveis ble den kuttet ned til kun fem.

(Disney+ røper ikke seertall, men det føles som Hawkeye ikke ble en kioskvelter.)

Alaqua Cox vender tilbake som døve Maya Lopez alias Echo; tidligere leder for Tracksuit Mafia. Serien fortsetter etter lurvelevenet/huskestuen i New York City i Hawkeye. Nå skal Maya til hjembyen i Oklahoma for å pleie sjelen, forholdet til familien og sine Native American røtter.

(Ja, dette er første gang en superhelt fra den amerikanske urbefolkningen får en TV-serie.)

Men som vi ser i smakesnutten går ikke alt etter planen for Maya.

Emmy-nominerte Vincent D’Onofrio spiller igjen Wilson Fisk alias Kingpin; Mayas adopterte onkel.

echo season 1 kingpin fisk mcu disney series marvel cinematic universe daredevil 730no

Vincent D’Onofrio er tilbake som Wilson Fisk alias Kingpin (Marvel/Disney)

– Du har så mye smerte i deg, så mye raseri, at du ikke kan holde på det, sier brumlebjørnen i traileren. Etter å ha selv ha banket en iskremselger til blods.

Vi får et glimt av Charlie Cox som Matt Murdock alias Daredevil.

Se traileren til Echo nedenfor.

Serieskaper er Marion Dayre (prisnominert for Better Call Saul).

Marvel og Disney har en formidabel oppgave foran seg med MCU. Phase Five åpnet med Ant-Man and the Wasp: Quantumania på kino og Secret Invasion på «TV», som begge fikk kald respons. Deres nye store superskurk etter Thanos er Kang the Conqueror, som ble introdusert som en birolle via Jonathan Majors i serien Loki. Fulgt av en showstjelende scene i Ant-Man 3. Folk virker dog ikke bergtatt av introduksjonen til karakteren, og hodebryet for Kevin Feige & co er nå enda større i kjølvannet av anklagene mot deres nye stjerne. (Han hevder selv å være offeret.)

Den neste filmen i Phase Five er The Marvels med Brie Larson, Teyonah Parris og Iman Vellani i hovedrollene. Det føles som den 250 millioner dollar dyre filmen er den minst antesiperte fra MCU noensinne.

the marvels trailer Captain Marvel Brie Larson Monica Rambeau Teyonah Parris Iman Vellani Ms. Marvel

The Marvels alias Captain Marvel (Brie Larson), Monica Rambeau (Teyonah Parris) og Ms. Marvel (Iman Vellani) (Marvel/Disney)

I juni kjørte Disney en testscreening med vanlige folk. Noe de vanligvis ikke gjør. Responsen var middels. The Marvels har vært gjennom to utsettelser og fire uker med reshoots. Regissøren Nia DaCosta forlot filmen før den var ferdig til fordel for produksjonen av dramaet Hedda med Tessa Thompson – basert på Hedda Gabler, skrevet av hele Norges Henrik Ibsen.

I tillegg kommer klusset med Daredevil: Born Again, som fikk produksjonen lagt ned etter å ha filmet mange episoder. Grunnet misnøye fra Marvel-ledelsen.


Er dette Netflix’ versjon av Euphoria? Døm selv

Nyeste saker fra 730.no

Les mer