Hopp til hovedinnhold

Drøbak x Los Angeles x Barbados

FAR EAST MOVEMENT + ANDREAS = DRESSMENN (INTERSCOPE)

På sin seneste singel «Turn Up The Love» har «Like A G6»-kvartetten Far East Movement samarbeidet med den norske produsenten Andreas Schuller alias Axident. Drøbak-gutten har bachelor i «sound technology» (!) fra Liverpool Institute for Performing Arts, som kommer gøtt med når han disker opp med deilige partybeats via sitt Los Angeles-studio.

Vi heier på norsk suksess i utlandet, og hollerte seff på 26-åringen for å høre hvordan fredagsstekete «Turn Up The Love» ble til – og seff for å finne ut om låtas uschtøgge hedersgjest Amanda fra Cover Drive satt på fanget hans da de spilte inn refrenget i studio.

Men først, se (på Amanda) og hør Drøbaks seneste fistpump-eksport her:

(Vår prat med Andreas finner du under videoen.)

Nei, forresten – vår prat med Andreas følger under dette bildet av Cover Drive Amanda:

Heia herr Schuller! Utrolig stas med Far East Movement-singel. Kan du fortelle litt om deg selv for våre lesere?
 
– Jeg er musikkprodusent og låtskriver på 26 år fra Drøbak. Jeg flyttet til Los Angeles for to år siden da jeg signerte publishing deal med Universal Music Publishing. Jeg ble oppdaget av Ron Moss, daværende visepresident for «creative» i Universal Music Publishing Group da jeg var i Nashville for å spille inn noen sanger til norske russebusser. 
 
Jøss! Hvordan ble samarbeidet med Far East Movement til? Sendte du dem beaten eller var dere sammen i studio? 
 
– Opprinnelig hadde Flo Rida kjøpt beaten og vi prøvde minst 60 forskjellige refrenger på den. En av låtskriverne som hadde skrevet et av Flos refrengforslag het Matt Koma, og han spilte opp beaten for Far East Movement i turnebussen deres noen uker senere. Alle digget beaten og de skrev sangen i bussen samme kveld. To uker etter fikk jeg vokalen tilsendt, og jeg satte alt sammen til låten slik du hører den i dag.
 
Bra jobba. Var du i studio med Amanda fra Cover Drive? (Isåfall – heldiggris!)
 
– I wish, haha. Nei, dessverre måtte hun spille inn hooket i England. Litt langt for meg å fly for en studiosession, men det hadde kanskje vært verdt det…
 
Har du noen andre stilige ting på gang som du vil dele med våre lesere?
 
– Ja, hold øynene åpne for Wallpaper. Han er en artist og produsent fra Oakland signet til L.A. Reid og Epic Records (Wallpaper er også co-produsent på «Turn Up The Love» – red. anm.). Vi jobber på albumet hans nå, og det er innovative produksjoner og låter som kan styre popmusikken i en veldig interessant retning hvis alt går som vi håper.
 
Wow! Go Drøbak! Hva er planene for sommeren, a?
 
– Jeg kom akkurat tilbake til Los Angeles etter to uker med sus og dus i Norge. Så nå blir det jobbing resten av sommeren, med unntak av diverse poolparties og andre L.A.-klisjéer som det er viktig å holde i live!
 
Nice, brusjan. Swim good! 
 

Norsk opptur/Amanda-bonus: Cover Drive-hit’en «Twilight» er skrevet av den flinke 730-favoritten Ina Wroldsen:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer