Hopp til hovedinnhold
HEISANN (ODD LOT/SEED/SF NORGE)

Drive: Full gass for Gosling

HEISANN (ODD LOT/SEED/SF NORGE)

Det er mye hype rundt Drive og filmens billedskjønne hovedrolleinnehaver Ryan Gosling for tiden. Dette er selvsagt ikke uten grunn, for her snakker vi om en kultfilm av dimensjoner, med en helt som er både tøff, morsom og sexy på en gang. La oss spå at Hollywood-filmen til den danske regissøren Nicolas Winding Refn (Pusher I, II, III), som vant prisen for beste regi under årets Cannes-festival, vil ha den samme ikoniserende effekten på skuespiller Gosling som Wild at Heart hadde på Nicholas Cage og Taxi Driver hadde på Robert De Niro. Hvis vi legger til Sofia Coppola og Quentin Tarantino i denne namedroppingen, er også alle de viktigste filmreferansene på plass.

Seks stikkord om hva du vil få når du ser Drive:

1. Lyst til å stikke en tannpirker i munnviken. (Trendalarm!)

2. Følelsen av at Flåklypa Grand Prix aldri blir det samme igjen.

3. Kreative maskeringstips godt timet med Halloween 31/10.

4. Bevis på at «less is more» også gjelder for skuespillere.

5. Fot for den fine musikken.

5. Nye ideer til hva du kan bruke som spiker – og hvordan.
 

SEX. Lyst på Ryan Gosling. (Noe tweeten til American Psycho-forfatter @BretEastonEllis understreker: – After seeing Drive today was told: – Sorry, babe, but I’d leave you for Ryan Gosling… My response: – Um, babe, I’d leave you for him, too.)

Ikke overbevist? Her er traileren:

Drive, skrevet av iranske Hossein Amini (og som også har med kurvete, Mad Men-ginger-wonder Christina Hendricks) får norgespremiere 21. oktober, men allerede på fredag kan du varme opp kinosetet med Steve Carell-komedien Crazy, Stupid, Love, der Gosling spiller en selvsikker fyr av et helt annet kaliber enn den stillferdige Driver i Drive:

7. oktober er vår nye venn også verdenspremiereklar mot DnB NORs amerikanske gullkalv i den politiske thrilleren The Ides of March. Norsk premieredato er ennå ikke annonsert:

Fun fact: Mellom Pusher-ene og Drive regisserte Winding Refn det ultravoldelige, gørrete og gørrkjedelige vikingeposet Valhalla Rising, fullstendig blottet for dialog. I et intervju med ELLE kalte hovedrolleinnehaver Mads Mikkelsen denne filmen for en imaginær joint som han advarte publikum mot å trekke for langt inn. Døm selv:

Love fact: Gosling har tidligere vært sammen med blant andre Sandra Bullock og (som han spilte mot i The Notebook fra 2004).

– Jeg har hatt to av tidenes beste kjærester, og foreløpig har jeg ikke møtt noen som har klart å toppe dem, sa han nylig til The Times. Men for tiden dater Gosling den søte konfekten Eva Mendes, og det er mulig hun klarer jobben.
 

Les mer