Dreamons manager svarer Christine Dancke fra P3

30. okt 2013 kl. 00:00
DREAMONS MANAGER HENRIK HAAGENSEN FORTELLER SIN SIDE (CHRISTIAN BASTIANSEN )

DREAMONS MANAGER HENRIK HAAGENSEN FORTELLER SIN SIDE (CHRISTIAN BASTIANSEN )

Det ble baluba live på P3 i går mellom Dreamon og Gunnar Greve.

Lurvelevenet kom etter at Dreamon droppet en avtalt opptreden grunnet Greves slakt av hans nye singel på P3 i forrige uke.

Hør det som skjedde her.

Dreamon forteller sin versjon av det som skjedde slik.

Nå har hans manager Henrik Haagensen kommentert via Facebook:

Hei Christine Dancke, Bjørn Rogstad og alle dere andre her.

Ser at dere etterlyser mitt innspill. Da jeg hørte på fredagens sending fikk jeg bakoversveis. Jeg ser på både Christine og redaksjonen som journalister. Etter min oppfatning er det som skjedde fredag problematisk… Jeg uttalte meg i Dagbladet om nettopp dette. Det både programleder og redaksjon forteller i etterkant, hvor alle tydelig påpeker at de før sending fredag så at dette kunne bli problematisk, gjør meg enda sterkere i troen. Det er leit at Christine tok dette personlig. Denne tråden her bekrefter jo nettopp det.

Dette er samtidig en situasjon jeg og han jeg representerer kunne håndtert på en mye bedre måte. Jeg og vi har ingen som helst problem med å ta selvkritikk på vår håndtering av dette. Likevel, P3 og Christine lagde storm i vannglass ut av det her.
Jeg ringte opprørt til sendingens produsent på fredag for å diskutere det jeg oppfattet som et klart overtramp fra NRK P3s side. En lite konstruktiv prat. Vi fortsatte å prate om dette på mandagen fra get-in til sending. Vi ga beskjed til produsent og programleder at vi var opprørt , og at dette var noe vi ville prate om på lufta. Etter første dryppet, hvorfor vi bestemte oss for å ikke forberede en coverlåt (noe jeg bekrefter er et avtalebrudd fra vår side som P3 selv sier), gikk jeg ut av studio og inn på et møterom med en av P3s musikksjefer for å diskutere videre så sendingen kunne fortsette. Hadde jeg fått med meg at Christine valgte å ringe opp Greve på lufta for å gi han svarsrett vi selv aldri fikk uken før, da hadde jeg dratt min klient ut av radiostudio med en eneste gang.

For oss handler ikke om innholdet i Greves krasse kommentarer eller “anmeldelse” om du vil. Jeg oppfatter Greve som en som uansett ville bruke/misbruke en slik mulighet. Dette handler om en soleklar og problematisk interessekonflikt der en “konkurrent” får innflytelse på det redaksjonelle innholdet, og da har P3 ansvaret. At P3, Christine og redaksjonen lar en særs innhabil “personlighet” med stor innflytelse og en historikk på å snakke nedlatende om min klient, gå på riksdekkende radio for flere hundre tusen lyttere og “anmelde” singel, album eller noe som helst er syltynt presseetisk. Dette er noe helt annet enn det å ikke takle kritikk. Men å si i fra når man føler seg urettferdig behandlet. Dette kunne helt klart vært håndtert bedre av både oss så vel som P3. Ser frem i mot å snakke ut med alle parter om dette.”