Hopp til hovedinnhold
NICOLAI CLEVE BROCH OG

Dramatisk og vittig hasjtokt

NICOLAI CLEVE BROCH OG KRISTOFFER JONER (HENRIETTE BERG THOMASSEN/MAIPO)
 
– Etter tidenes verste tørke i Oslos gater står de to nå foran det siste store kuppet: 45 kilo nepalsk hasj av høy kvalitet skal spres og gjøre Carl og Robert steinrike. Endelig skal drømmen om hippiekollektiv på landet realiseres.


Høres det ut som en morsom historie?

I 1983 slapp Ingvar Ambjørnsen sin nå klassiske kultbok Den Siste Revejakta,
som skildrer hippietiden og jappetidens – for noen – til tider ganske brutale
mellomtilstand.
 
25 år senere, nærmere bestemt 29. august, har
filmatiseringen premiere.
 
GARD EIDSVOLD SOM ARILD – MED BLIDE HIPPIEVENNINNER (HENRIETTE BERG THOMASSEN/MAIPO) 

Robert og Carl, spilt av Nicolai Cleve Broch og Kristoffer Joner, tar livet med knusende ro og røyker hasj som om det var Marlboro Light, mens de tjener litt småpenger ved å selge det de selv ikke blåser opp.
 
Kåre Conradi har rollen som finansmannen Glenn, som er med på å gjøre alt mer komplisert, blant annet grunnet den ambisiøse planen nevnt overfor, og de to steine kompisene blir tvunget ut på en heavy rundtur både ned i Oslos underverden og nordover.
 
Noe som gir dem berettiget noia.
 
KRISTOFFER JONER OG NICOLAI CLEVE BROCH (SEBASTIAN LUDVIGSEN/MAIPO) 
Produsent Synnøve Hørsdal forteller 730 at de er meget fornøyd med resultatet, og at de nå gleder seg til å vise frem filmen. – Selv syns jeg vi har fått til en veldig fin blanding av humor, spenning og alvor som jeg tror publikum vil sette stor pris på, sier Hørsdal.

Filmen, som åpner festivalen i Haugesund, er i regi av Ulrik Imtiaz Rolfsen, som tidligere har stått bak Varg Veum – Bitre Blomster og Izzat, mens Linn Skåber, Bjørn Sundquist, Cecilie Mosli, Gard Eidsvold og Robert Skjærstad også har sentrale roller.
 
Trailer for Den Siste Revejakta:

Les mer