Hopp til hovedinnhold
Drake og 40 alias Noah Shebib på kamp mellom Toronto Raptors og Los Angeles Lakers i Staples Center i Downtown Los Angeles i 2015 (Noel Vasquez/GC)
Drake og 40 alias Noah Shebib på kamp mellom Toronto Raptors og Los Angeles Lakers i Staples Center i Downtown Los Angeles i 2015 (Noel Vasquez/GC)

Drake x R. Kelly: Produsenten 40 forklarer bakgrunnen for kontroversen på TSU

Drake har fått mye kritikk for at R. Kelly er kreditert på albumet.

På låten «TSU» er R. Kelly oppført sammen med seks personer. I tillegg til Drake, blant andre Justin Timberlake, Timbaland og mannen som snakker i det gamle opptaket i introen.

Sistnevnte er Houston-veteranen Ronald Rummell Coleman alias OG Ron C – en pionér for rapscenen i sørstatene. Her hilser radio-DJ-en til alle «TSU ladies»; jenter som går på Texas Southern University.

Drakes venn, OVO-partner, -produsent og musikksjef 40 alias Noah James Shebib forklarer hva som skjedde ved å svare et innlegg fra aktivisten og forfatteren Ravyn Wngz, som referer til nyheten om bruken av R. Kelly.

(Instagram/ravynwngz, The Indepedent faksimile)

(Instagram/ravynwngz, The Independent faksimile)

40 skriver at dette er en teknisk kreditering grunnet at opptaket i starten har R. Kelly-låten «Half on a Baby» svakt i bakgrunnen.

R&B-stjernen er anklaget for grovt seksuelt misbruk av flere mindreårige og besittelse av materiale som viser seksuelt misbruk av barn. Han skal ha giftet seg med 15 år gamle Aaliyah da han var 27 år.

Toronto-musikeren sier at han er ikke komfortabel med at dette navnet ble kreditert på prosjektet, og han kaller tanken på at de på noe som helst måte støtter et menneske som R. Kelly for «avskyelig».

Han beklager dog ikke bruken av musikken.

«På en sang kalt «TSU», i begynnelsen er det et sample med OG Ron C som snakker. Bak det, så svakt at du ikke engang kan høre, er en R. Kelly-sang som spilles i bakgrunnen. Den har ingen betydning, ingen tekst [kan høres]. Den har ikke engang med R. Kellys stemme», skriver 40.

Noah «40» Shebib (Johnny Nunez/WireImage)

Noah «40» Shebib (Johnny Nunez/WireImage)

«Men hvis vi ønsket å bruke praten til Ron C, ble vi tvunget til å lisensiere den. Jeg liker det ikke, la meg bare si det. Og jeg er ikke her for å forsvare Drakes tekster. Men jeg tenkte jeg skulle forklare at R. Kelly er ikke tilstede [på denne låten], og det er litt misvisende å kalle ham en tekstforfatter», fortsetter 38-åringen.

«Det er faktisk vilt fordi jeg leste nettopp [Aaliyah-biografien] Baby Girl av Kathy Landoli, og fortellingene om noen av de tingene er fryktelig og avskyelig.»

«Da så jeg dette innlegget og måtte bare si noe. For å tro at vi ville stå ved siden av den fyren eller skrive med ham er bare utrolig avskyelig», avslutter 40.

Forfatteren takker for svaret og minner om at det viktig at artister passer på hvem de assosieres med.

«TSU», nummer 8 på Certified Lover Boy, handler om en stripper som forsøker å få orden på livet sitt. Men grunnet denne jobben har foreldrene og familien brutt all kontakten med henne.

(Drake rapper at hun også jobber som influencer, blant annet for klesmerket Fashion Nova.)

Låten, produsert av OVO-gutta Noel Cadastre alias OVO Noel og Harley Arsenault, sampler elementer fra «Until the End of Time» med Justin Timberlake og «Sailing» med *NSYNC.

Certified Lover Boy satte albumrekord i antall streams på et døgn hos både Spotify og Apple Music etter fredagens slipp, og 18 av de 21 låtene var i topp 20 på Spotify Global-listen i helgen.

Drake hamrer løs på Kanye West på en av låtene.

Han rapper blant annet «give that address to your driver, make it your destination / instead of just a post out of desperation».

Les mer om hva Drake sier om Ye

I forbindelse med slippet av CLB, kom Drizzy også med en over snitt morsom musikkvideo med Future og Young Thug, som sampler litt av «I’m Too Sexy» med Right Said Fred fra 1991: Se her

Hvordan startet uvennskapet? Drake forteller hvordan han og 40 ble dolket i ryggen av Kanye West og Pusha T

Nyeste saker fra 730.no

Les mer