Hopp til hovedinnhold
DRAKE FORTELLER HVOFOR HAN NÅ DISTANSERER SEG FRA KANYE & CO (INSTAGRAM)
DRAKE FORTELLER HVOFOR HAN NÅ DISTANSERER SEG FRA KANYE & CO (REPUBLIC)

Drake dolket i ryggen av Kanye West og Pusha T? Her er hans versjon

Drake snakker ut.

På HBO-talkshowet The Shop snakker Drake med LeBron James og hans manager Maverick Carter.

Kanadieren forteller blant annet om beefen med G.O.O.D. Music.

– Jeg endte opp med å ta et møte med Ye og han serverte en hel tale… «Jeg er på et godt sted i livet, jeg tjener penger, jeg er en far og jeg vil være Quincy Jones og hjelpe deg», forteller Drake at Kanye sa til ham.

– «Men for å kunne gjøre det så må du være helt åpen mot meg, du må spille musikken din, du må fortelle når du skal gi den ut», sa Ye til ham.

– Jeg var i studioet, vi alle følte en genuin vibe, jeg spilte musikken min, og jeg fortalte når jeg skulle slippe den.

På dette tidspunktet var Scorpion litt over halvveis, og Drake var på jakt etter flere beats.

Kanye spilte en beat som Drizzy elsket og som Ye sa han kunne få. (Den endte opp som «Lift Yourself». Mer om det snart.)

Drake ble gira og begynte å skrive til beaten, og Kanye inviterte ham ut til studioet sitt i Wyoming sammen med 40 for å høre på mer produksjoner.

40 alias Noah James Shebib driver labelen OVO med Drake og er hans husprodusent.

(Og i likhet med Aubrey var en kjent barneskuespiller i Toronto.)

Han fikk mistanke om at de ikke bare ble invitert til Wyoming for å få beats fra Kanye til Scorpion.

– Jeg kom hit en dag i forkant, det er noe som ikke stemmer, minnes Drake at 40 sa.

– Denne fyren jobber på et album, sier 40.

– Er det sant? (Kanye) sa bare at han ville gi meg beats. Han sa at han ikke skulle slippe noe før i oktober eller november, svarer Drake, men legger til at han tar turen til Wyoming likevel.

– Så jeg dro og endte mer eller mindre med å bruke mesteparten av tiden med å jobbe med (Kanyes) musikk, komme opp med ideer for ham, forsøkte bare å gi en hjelpende hånd.

Samtidig viste Drake låten om sønnen, «March 14», til Kanye, og fortalte om den vanskelige situasjonen med barnets mamma i Europa.

– Jeg brukte nesten all tiden på å jobbe med musikken hans. Vi dro derfra med «Lift Yourself» og en klapp på skulderen og håpet at (Kanye) skulle sende mer.

Kort tid senere annonserer Kanye at G.O.O.D. Music skal slippe fem album i løpet av sommeren, inkludert nye plater fra Ye og Pusha T.

Da har Drake som sagt allerede fortalt at han slipper Scorpion i juni.

– I de neste to dagene våkner jeg til en passiv tekstmelding fra (Kanye) hvor det står «jeg elsker deg, bro». Så kommer «Lift Yourself» (beaten Drake egentlig fikk) hvor han bare prater nonsense. Troller han meg?

– Dette var en manipulerende «jeg skal knuse deg»-greie. Så jeg sa «okay, jeg distansere meg igjen, jeg vet hva dette er». Deretter kommer det første albumet (Pushas Daytona) med en disselåt mot meg som du har produsert som snakker om låtskriving? (Pusha tar en Meek sier at Drake bruker ghostwriters.)

– Jeg var akkurat der med dere som en venn og hjalp dere og nå disser dere meg. Det er mørkt. Det tok meg fire dager å virkelig registere hva som hadde skjedd.

Drake disser G.O.O.D. Music-presidenten Pusha tilbake, og Push svarer med med disselåten «The Story of Adidon», hvor han røper at Drake har en sønn – og hvem som er moren.

40 OG DRAKE (INSTAGRAM) 

40 OG DRAKE (INSTAGRAM) 

Den tidligere Clipse-halvdelen gjør også narr av 40, fordi han lider av multippel sklerose (kronisk betennelsesykdom i hjernen og ryggmargen), og lurer på når han skal dø.

– OVO 40 hunched over like he’s 80, tick, tick, tick / how much time he got? that man is sick, sick, sick,
rapper Pusha om 40.

Mange med hjertet på rett sted vil føle at den linjen skurrer, selv for en disselåt. Drake mener i alle fall at det ble for drøyt.

– Folk elsker å si, som rap-purister og folk som elsker konfrontasjoner, «det er ikke noen regler (i rap-beef)». Men det er faen meg noen regler. Jeg visste at noe skulle dukke opp om sønnen min.

– De måtte legge til at jeg er en dårlig far for å få det til å appellere mer. Greia om moren og faren min; samme det, dere kjenner ikke engang familien min. Men la meg si deg… At du ønsker at min venn som har MS skal dø… Jobben min er å studere battle-rap.

– Når man nevner forsvarsløse folk som er syke, på sykehus, som har dødd… Det sendte meg virkelig til et sted som jeg trodde da – og som jeg tror når – at det er en pris du må betale for sånt. Det er over. Festen er ferdig.

– Jeg vil gjøre andre ting. Jeg vil ikke ta omdømmet ditt og karrieren din videre. Derfor kom det ikke ikke noe svar til «The Story of Adidon».

Men Drake laget låten.

– Jeg gjorde den og jeg sa grusomme ting. Jeg kom hjem og hørte på den igjen og tenkte, «dette er noe jeg aldri ønsker å bli husket for».

Men Drake synes det Pusha og Kanye gjorde var smart strategisk sett.

– Det var et helvetes sjakktrekk. Sangen synes jeg var søppel, men sjakktrekket var en genistrek. Dytte meg opp til veggen… Jeg kan enten gjøre noe skittent eller trekke meg tilbake og ha en ripe i lakken for resten av livet overfor rap-purister. Noe som er greit.

– Jeg kan leve med det. (…) Og nå føler jeg meg fullkommen. Jeg har det bra.

Drake konkluderer med at beefen med Kanye West og Pusha T ironisk nok hjalp ham å få Scorpion ferdig.

– Jeg tok den energien og puttet den i meg selv, sier Drizzy.

– Ikke dere… Dere skal ikke ta den fra meg. Jeg hadde ikke «In My Feelings». Jeg hadde ikke «Nonstop». Jeg hadde ikke «8 Out of 10». Jeg hadde ikke «Mob Ties».

Scorpion tok førsteplass i 12 land. Alle 25 låtene fra albumet endte opp på Billboard Hot 100, seks av dem i topp 10, tre av dem på førsteplass. Etter 14 uker er albumet fortsatt i topp 5 på Billboard 200.

Se Kanye West omfavne målløs Donald Trump i Det hvite hus: – Jeg elsker denne mannen her  

Se funny – og ganske imponerende – intervju med 40 og Drake 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer