Hopp til hovedinnhold
EMINEM (SHADY/AFTERMATH/INTERSCOPE/UNIVERSAL)

– Dr. Dre og jeg er onde igjen

Mange ble oppspilt da Eminem kom med den nye låten «I’m Having A Relapse» i oktober, som hintet om en ny plate før jul. Hans nyeste, Encore, er tross alt fra 2004. Men som flere etterhvert skjønte, var Detroit-rapperen ikke helt klar. Det er dog angivelig grunn til å glede seg.

– Jeg og (Dr.) Dre er tilbake i studio som i gamle dager, man. Han er banging away låtene mens jeg får den lille gnisten som får meg til å skrive til dem, forteller Eminem til Billboard

– Jeg har ikke en slik kjemi med noen andre når det kommer til produsenter, ikke engang i nærheten. Dre kommer til å produsere mesteparten av låtene på Relapse. Vi er tilbake i den gamle, ondskapsfulle formen, la oss si det sånn.

Produsenten Swizz Beatz, som hadde sin storhetstid på 90-tallet, har i flere intervjuer sagt at han har laget oppfølgeren til Eminems hitsingel «Stan», om et fanatisk fan ute av kontroll. Noe Em (dessverre for herr Beatz) mener ikke stemmer. 

– Jeg har ikke jobbet med Swizz på dette albumet. Det er ingen «Stan 2» og det kommer heller ikke til å bli det. Stan kjørte bilen sin utfor en bro, og jeg skriver ikke en låt som Stans spøkelse. Det ville vært skikkelig corny.

En låt han bekrefter er «Crack A Bottle», med Dr. Dre, som har fått uferdige versjoner spredd, noe som gjorde 36-åringen forbanna.

– Den var ikke i nærheten av å være ferdig og hadde til og med meg som la guide-vokal som forslag til hvordan Dre kunne legge sine vers. Det er som om noen tittet inn gjennom vinduet ditt før du hadde fått dratt opp glidelåsen på Spider-Man-drakten. Ingen skal se det. Men vi skal gjørde den ferdig og få den ut slik det er ment å være, sier rapperen til Billboard.

Hør «I’m Having A Relapse»:


Relapse skal ut «til våren», mens han og Dr. Dre sin artist 50 Cent etter planen skal slippe Before I Self Destruct i februar. Em forteller bladet at 50 skal møte ham og Dre om noen dager å gjøre albumet ferdig. – Jeg har noen låter der med ham. De er syke.

En annen kompis av Eminem er sentral i selvbiografien han gav ut i høst, The Way I Am. Boken starter med 2006-drapet på hans bestevenn Proof og hva dette gjorde med ham.

– Det var veldig viktig for meg å åpne boken med kapittelet om Proof. Alt fra min fortid og over i min fremtid er markert av hans bortgang. Det er på en måte livet da Proof var med oss og livet etter – en veldig splittende omstendighet. Han betyr mer for meg enn hva et bokkapittel kan beskrive, men jeg er glad jeg klarte å sette ham først, slik han gjorde for meg så mange ganger.

Eminems DJ i 8 Mile ble nylig funnet død.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer