Hopp til hovedinnhold
... og se lille Ludvig stjele åpningsshowet.

Dørvakten vant MGP – se de fire som gjorde det best


CARL ESPEN OG MO BACKSTAGE I SPEKTRUM FØR FINALEN (INSTAGRAM)

Carl Espen Thorbjørnsen ble signert til Sony Music basert på en 15 sekunders smakebit av hans MGP-låt «Silent Storm» (og trolig et par tøffe bilder), og denne uken hadde bergensern 35% av alle MGP-spillingene hos Spotify. Han var dermed en soleklar favoritt. Og seier ble det, med god drahjelp fra vestkysten. Den 31 år gamle tidligere Kosovo-soldaten og dørvakten og fra Garage i Bergen, som aldri har stått på en scene tidligere, klarte å kontrollere nervene og leverte sin mjuke ballade nesten perfekt.

– Det er klart jeg har kjent på presset, men jeg har bare fokusert på det jeg skal gjøre. Og nå er jeg så utrolig takknemlig for at Vestlandet har klart å mobilisere så mange stemmer, sier han til NRK.

– Dette er det største som har skjedd meg i hele mitt liv.

Linnea Dale, Mo og
Knut Kippersund Nesdal kom også til gullfinalen. Denne uken signerte sistnevnte kontrakt med svære Universal Music. Han er stjerne. Ellers var programledere Jenny Skavlan og Erik Solbakken ganske så suverene.

Se MGP 2014 topp 4 her:PS: Det var denne karen som stjal åpningshowet:
 
Den 8 år gamle Fredrikstad-gutten Ludvig Antonio.

Se Ludvig get the party started right: Her!PS: To snutter fra 730s Instagram fra den lukkede etterfesten på Stratos, med Charlie fra årets MGP, Marie Komissar fra NRK, Margaret Berger og Mo:
Les mer