Hopp til hovedinnhold
USAs president vil at Stefan skal #FreeRocky og at Sverige heller bør fokusere på sin egen kriminalitet (Henry Nicholls/Getty, Pascal Le Segretain/Getty)

Donald Trump om tiltalen mot A$AP Rocky: – Sverige har sviktet våre afrikansk-amerikanere!

Etter å ha sittet i varetekt i tre uker, er A$AP Rocky og to fra hans følge nå tiltalt for grov kroppsskade mot en 19-åring i Stockholm.

En av personene som tar nyheten dårlig er Donald Trump, som er fortvilet over rapperens situasjon.

– Veldig skuffet over statsminister Stefan Löfven fordi han ikke klarte å gripe inn, skriver presidenten.

Trump indikerer at Sverige nå snur ryggen til USAs 75 millioner svarte amerikanere – fordi New York-artisten ble siktet. (Han nevner dog ikke de to andre.)

– Sverige har sviktet våre afrikansk-amerikanske folk i De forente stater. Jeg har sett videoene av A$AP Rocky og han ble forfulgt og sjikanert av bråkebøtter. Behandle amerikanere rettferdig! #FreeRocky

Noen minutter etterpå skriver Trump en ny tweet.

– Gi A$AP Rocky sin FRIHET. Vi gjør så mye for Sverige, men det ser ikke ut som de gjengjelder dette. Sverige bør fokusere på sitt eget virkelige kriminalitetsproblem! #FreeRocky

Ifølge Expressen beskriver aktor Daniel Suneson den grove voldsepisoden som «tre personer mot en liggende person», som skal ha fått skader fra slag, spark og kutt fra en glassflaske.

Rocky, som nå er aktuell med norsk musikk, har ikke telefon- og besøksforbud i fengselet, i motsetning til hva som tidligere har blitt hevdet.

Kritikere av den foreløpige prosessen mot amerikaneren i Stockholm, mener det svenske rettsvesenet lenge har vært beryktet for å holde folk varetektsfengslet i lang tid på tvilsomt grunnlag.

Når det kommer til Trumps neste tiltak for å #FreeRocky, er det mange på nettet som gjetter at han kommer til å invitere moren til A$AP Rocky til Det hvite hus(et) og trøste henne foran pressen.

På torsdag gjestet A$AP Rockys venn Tyler, the Creator Hot 97-showet til Funkmaster Flex. Los Angeles-stjernen tar en (ekte) freestyle hvor han sier at han kanskje reiser til Sverige for å frisette Rocky – og for å møte svenske, søte menn:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no) on

Norske tilstander: Kamelen fikk svar fra Erna Solberg i kjølvannet av 730s Instagram-post

G-Eazy til 730.no om A$AP Rocky: – Sverige bruker han for å sette et eksempel (VIDEO)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer