Hopp til hovedinnhold
Amerikas forente staters president står på barrikadene for A$AP Rocky (Bryan Steffy/Getty, Drew Angerer/Getty)

Donald Trump tilbyr Stefan Löfven å betale for A$AP Rockys kausjon

Donald Trump holder løftet sitt om å hjelpe A$AP Rocky.

Fredag kveld norsk tid hadde presidenten pressekonferanse i Det hvite hus, hvor han sa at han skulle snakke med Sveriges statsminister Stefan Löfven.

Statslederne skal ifølge Donald Trumps tweets ha snakket sammen.

– Jeg hadde akkurat en bra prat med Sveriges statsminister Stefan Löfven, som forsikret meg om at den amerikanske statsborgeren A$AP Rocky vil bli behandlet rettferdig. På samme måte forsikret jeg ham om at det ikke er noen risiko for at  A$AP skal fly (ut av Sverige) og tilbydde å personlig stå for hans kausjon eller et annet alternativ, skriver presidenten.

Kausjon praktiseres ikke i Sverige, men showet fortsetter til uken.

Trump, som var med i fjorten sesonger av realityserien The Apprentice, skal snakke med den svenske statsministeren på nytt på mandag.

Mange poengterer at det er fiffig timing på Donald Trumps brå tiltak for å få A$AP Rocky ut av varetekten i Sverige og tilbake til USA.

Dette kommer noen dager etter at presidenten foreslo at fire amerikanske kvinnelige kongressmedlemmer, som kritiserte hans politikk, drar tilbake der de kommer fra.

Rocky ble pågrepet i Stockholm 30. juni.

I en av de mest absurde pressekonferansene innen popkultur på lenge, forteller USAs president indirekte at hans svarte venner fortalte ham om rapperen – og at han ikke er rasist.

Se opptaket fra Det hvite hus på fredag:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no) on

– Personlig kjenner jeg ikke A$AP Rocky, men jeg kan fortelle dere at han har enorm støtte fra afrikansk-amerikanere i dette landet. Når jeg sier afrikansk-amerikanere, tror jeg at jeg egentlig kan si fra alle i dette landet, fordi vi er alle én.

🖐🏻🎤

En av dem som stusser over at presidenten bruker tid på dette istedenfor å sette fri de små barna han har plassert i bur på grensen mellom USA og Mexico er Justin Bieber.

Stefan Löfven sier til svenske medier at loven er lik for alle, inkludert alle amerikanere på besøk i Sverige.

Selv om sakene er forskjellige, lurer Jada Pinkett Smith på hvorfor G-Eazy, som ble arrestert for vold og bestittelse av kokain i Stockholm i fjor sommer, slapp ut dagen etter. (Rapperen måtte rekke Landstreffet i Stavanger.)

– Fakta, skriver den hvite rapperen.

– Dette er den triste sannheten. Forskjellen på min og Rockys behandling og prosessen i Sverige minner oss om to konsepter som forferdelig nok går hånd i hånd: – Hvitt privilegium og systematisk rasisme. La oss kalle det det det er.

Se også: G-Eazy til 730.no: – Sverige bruker A$AP Rocky til å sette et eksempel (VIDEO)

Humor-tweet som bonus:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer