Hopp til hovedinnhold
Bill Cosby (Showtime)
Bill Cosby (Showtime)

Bill Cosby-miniserien We Need to Talk About Cosby vises i Norge

Bill Cosby-dokumentaren har festivalpremiere i kveld.

– Vi trodde vi kjente Cosby… Vi kjente aldri Cosby.

I kveld har miniserien We Need to Talk About Cosby premiere på Sundance Film Festival i Utah. I neste måned har Bill Cosby-dokumentaren norgespremiere.

Se traileren nedenfor.

The Cosby Show alias Cosby med familie hadde premiere på NRK i 1985 og sitcom-serien ble året etter det mest sette programmet på kanalen. I USA ble Cosby det best sette på TV-showet i fem år på rad.

Cosby med familie aka The Cosby Show (NRK/NBC)

Cosby med familie aka The Cosby Show (NRK/NBC)

Mer enn 30 år etter at Bill Cosby ble verdensberømt for rollen som koselige Dr. Huxtable Huxtable, kom anklager om seksuelle overgrep fra flere kvinner. Det hevdes at han har mishandlet mer enn 60 kvinner over en periode på nesten 60 år.

I 2018 ble den nåværende 84-åringen funnet skyldig i å dope ned og forgripe seg på Andrea Constand, men dommen er ikke rettskraftig.

Ifølge regissøren W. Kamau Bell skal We Need to Talk About Cosby forsøke å utforske den komplekse historien om livet, arbeidet og handlingene til Bill Cosby. I de fire episodene forteller kulturkommentatorer, journalister og kvinner om sine møter med komikeren. Vi får også se arkivopptak hvor Cosby angivelig avslører hvem han kan ha vært hele tiden – i motsetning til den prinsipielle, offentlige figuren som ble et forbilde.

Se traileren til We Need to Talk About Cosby:

Victoria Valentino hevder at Bill Cosby voldtok henne noen uker etter at hennes 6 år gamle sønn døde.

– Dr. Huxtable var en illusjon, sier hun til The Sun.

– Alt det moralistiske som Cosby forkynte var en illusjon.

79-åringen, som var Playboy  Playmate of the Month i september 1963, sier at Bill Cosby er syk.

– Kanskje det var den han ønsket at han kunne være hvis han ikke var så psykisk syk. Kanskje det var det han ønsket, men hans psykologiske lidelser kunne umulig tillate at det skjedde for ham på grunn av hans tvangstanker, hans tvangshandlinger, hans seksuelle fetisjer, hans behov for å ha en kvinne bevisstløs for å kunne ha sex med henne.

– Det er en dyp sykdom i sjelen og i psyken der. Han hadde virkelig et dobbeltliv, og til og med noen av hans veldig nære venner visste aldri om hans andre side.

We Need to Talk About Cosby får premiere i Norge på Paramount+ i februar.

Regissøren Walter Kamau Bell er Emmy-nominert for sin CNN-serie United Shades of America, og han har tre podcaster. Blant annet podcasten med tittelen Denzel Washington Is The Greatest Actor Of All Time Period.

Les også: Fansen hyller den nye HBO-filmen om Juice WRLD – og gråter


Har du vært utsatt for et overgrep og trenger noen å snakke med? Hjelpetelefonen for seksuelt misbrukte er åpen døgnet rundt på telefonnummer 800 57 000. Du kan også ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge via chat eller telefonnummer 116 111. Utsettes du eller noen du kjenner for vold eller overgrep hjemme? Kontakt Barnevernvakten. Vil du anmelde? Kontakt politiet via fellesnummeret 02800.

Les mer