Hopp til hovedinnhold
(DENNIS DIRKSEN)

Dokumentar: Japansk Team Me-hysteri

(DENNIS DIRKSEN)

Selv om norske Team Me kanskje ennå ikke er et husholdsnavn i sitt eget hjemland, er det fair at denne gode Elverums-gjengen får terningkast high five over hele verden. Inkludert i Japan. Joa, det slitte uttrykket «big in Japan» hinter om at det er «lett» å bli poppis i dette popkultur-oppslukte, heltedyrkende landet, men Team Me har allerede fått hardcore japanske fans á la a-ha.

7. desember feirer gruppen at de er ferdig med sin svære turné i utlandet, noe som i tillegg til konsert på Sentrum Scene i Oslo også er premieredatoen på Sayonara, Elverum. Dokumentarfilmen som viser hysteriet.

Team Me-teamet har fulgt ei jente som reiste i 10 timer og lærte seg norsk for å møte heltene sine fra Østerdalen i Hedmark.


Regissør
Sven Arild Storberget forteller 730 at Team Me ble overrasket over den japanske mottakelsen.

– De visste at de hadde solgt en del plater, men de hadde ikke peiling på hvordan konserten kom til å bli, om det kom til å være fullt i lokalet eller hvordan fansen kom til å være. Etter konserten fikk de oppleve noe som var veldig i nærheten av å ligne «beatlemania». Det var en rimelig satt ut gjeng som var backstage etter at de hadde møtt den japanske fansen etter konserten. De ble overøst av gaver, de fikk brev som var skrevet på norsk, det var hylende jenter og de måtte gjennom den ene bildeseansen etter den andre. Jeg tar sjansen på å si Team Me ikke har opplevd noe lignende tidligere.

Gruppen selv er målløse, og sier til 730 at deres frontfigur og grunnlegger Marius Drogsås Hagen nå har blitt en litt annen person.

– Marius blir aldri den samme igjen etter Japan.

 

(Lol.)

Traileren til Sayonara, Elverum:


Se også: Hemmeligheter i Elverum (video)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer