Hopp til hovedinnhold
730.no tok en kjapp karanteneprat med Amala Zandile Dlamini alias Doja Cat (Kemosabe/RCA/Sony)
730.no tok en kjapp karanteneprat med Amala Zandile Dlamini alias Doja Cat (Kemosabe/RCA/Sony)

730.no ringer opp Doja Cat i karantene

Hun skulle egentlig ha sin største sommer så langt…

730.no ringte opp Doja Cat på hjemmebane, hvor hun nå holder seg veldig sosialt distansert alene i sin leilighet i Hollywood.

Verdensturnéen til vår nye favorittkatt skulle starte i morgen og fortsette utover sommeren – med norgesbesøk i juni.

Men COVID-19 gjør alt vrient.

Nedenfor er vår 11 minutters prat med Doja Cat.

– Play with my pussy / but don\'t play with my emotions (Instagram/dojacat)– Play with my pussy / but don’t play with my emotions (Instagram/dojacat)

Hei, Doja Cat! Hvordan er koronalivet for deg om dagen?

– Vel, jeg er i LA og holder meg hjemme… Men jeg lærer meg å spille gitar!

Lurt. Så du går ikke ut av døren?

– Nei, du ser meg ikke utenfor leiligheten. Eller, i dag tok jeg en liten tur ut for å kjøpe matvarer, men ellers er jeg kun hjemme. Det virker som det bare blir verre og verre og jeg er veldig for å gjøre det vi blir bedt om for å redusere smitten av koronaviruset.

Også lurt! Du har allerede avlyst turnéen?

– Ja, jeg måtte avlyse hele turnéen og det er selvfølgelig veldig trist. Men for å være ærlig… Samtidig var det egentlig litt bra, for jeg føler at vi trenger mer tid til å øve. Nå som turnéen er utsatt så er alle litt mindre stresset.

(OPPDATERT: Doja Cat skulle spille på Kadetten i Sandvika, men festivalen er avlyst.)

(Instagram/dojacat)

(Instagram/dojacat)

Du slapp albumet Hot Pink før jul og platen føles fortsatt ny og fresh og vårlig.

– Tusen takk, det føles så bra å høre! Jeg er så glad for at så mange folk liker albumet, det virker som om alle har funnet sine egne sanger der? Alle sangene er på en måte forskjellige. Fansen liker kanskje ikke alle låtene, men det virker som det er minst én som de får en tilknytning til. Men hvis det er flere, så er det enda bedre, haha.

Anmeldelsene er i alle fall bra! Okay, så du har holdt på i årevis, men vi har egentlig ikke hørt deg på radio før nå. Hvordan kjennes det?

– Hva, jeg hører meg selv nesten aldri på radioen, hahaha… Jeg har hørt meg selv på radioen typ to ganger. Jeg glemmer navnet på radiostasjoner, men første gang jeg hørte en av mine sanger på radio var da jeg skulle gå ut av bilen på en flyplass. Det var en helt sinnssyk følelse!

Vel, vi har i alle fall hørt «Say So» på radio, og den er i topp 20 hos Spotify i Norge, mens albumet ditt gikk inn i topp 10 på den norske offisielle albumlisten [VG topp 40].

– På ekte? Wow, det er helt utrolig! Jeg har snart laget musikk i en dekade og jeg har aldri fått så mye support fra folk som nå. Hver dag blir jeg sjokkert over responsen. Det er så vakkert! Jeg har holdt på å bygge i evigheter…

Doja Cat suser oppover med «Say So» – se musikkvideoen:

En dekade er lenge. Hvis du hadde gitt opp artistkarrieren underveis, hva hadde du trolig jobbet som?

– Jeg vet ikke. Alt jeg har brydd meg om er å lage musikk og å være i denne bransjen. Jeg elsker det. Jeg kan ikke se meg selv gjøre noe som helst annet… Og jeg kan ikke gjøre noe annet? Det er ingenting jeg kan! Haha, dessverre…

Flaks at musikken funket?

– Hah, ja! Hvis det ikke hadde ordnet seg [med musikken], så hadde det blitt et helvete for meg. Da hadde jeg jobbet hos… Starbucks? Nei, egentlig kan jeg ikke se for meg at jeg kan jobbe hos Starbucks… Alt jeg tenker på er den neste sangen jeg skal lage eller den neste konserten jeg skal gjøre eller, du vet, det neste visuelle prosjektet jeg skal sette sammen. Tankesettet mitt er alltid slik.

Throwback <3:

18 år gammel Doja Cat på Grammy-fest i Los Angeles i 2014 (Keipher McKennie/WireImage)

18 år gammel Doja Cat på Grammy-fest i Los Angeles i 2014 (Keipher McKennie/WireImage)

Du er dog artig foran kameraet. Har du tenkt til å også prøve deg som skuespiller?

– Absolutt! Jeg ELSKER skuespill. Jeg har vært på to auditions, men jeg kan ikke røpe for hva… Jeg elsker komedier og jeg pleide å lage videoer hvor jeg var morsom. Eller, jeg var ikke morsom, men jeg trodde jeg var morsom.

Kan du i det minste røpe om du har fått callback på disse to auditionene?

– Jeg kan virkelig ikke snakke om dette… Det er hemmelig foreløpig. Det er også hemmelig for meg, jeg vet ikke hva som kommer til å skje videre, så vi får se!

(Instagram/dojacat)

(Instagram/dojacat)

«Say So» lyder som en tidløs disco-klassiker. Hvordan ble denne sangen til?

– Jeg bodde fortsatt hos moren min da jeg skrev den. Jeg var på soverommet mitt med min laptop og gamle mikrofon, og en venn mailet meg en beat og jeg bare mumlet og brainstormet en tekst uten å tenke på noe spesielt tema. Jeg prøvde egentlig bare å lage en søt sang og så falt alt på plass perfekt. Vi visste med en gang at «Say So» skulle med på albumet.

Musikken din har tatt av på TikTok. Er dette noe du jobbet med å få til?

– Jeg har egentlig ikke noe erfaring med TikTok. Jeg lastet nettopp ned appen, og jeg er jo der nå, men jeg har egentlig aldri brukt TikTok. Jeg visste ikke hvor crazy det var, så nei, TikTok var ikke en del av planen i det hele tatt.

(Vi fikk beskjed om å ikke spørre henne om Instagram Stories, grunnet mye styr etter et par runder hvor hun har blitt litt for lit live.)

Se musikkvideoen til «Cyber Sex»:

Du har tre gjester på albumet. Utenom Gucci Mane og Tyga har du også med Smino på «Won’t Bite». Fortell om han?

– Smino! Han er en av verdens beste rappere nå, folk vet det ikke ennå. Han er unik, så utrolig flink. Det var en velsignelse å ha ham med på albumet. Han er en av mine favorittrappere.

Gjorde du og Gucci Mane «Like That» sammen i studioet eller er dette en Gmail-collabo?

– Det blir jo ofte at man sender hverandre ting frem og tilbake, og her sendte vi ham sangen og så hoppet han på den og drepte det!

(Instagram/dojacat)(Instagram/dojacat)

Har du møtt Gucci i etterkant?

– Ja… Vi har hengt ut… Men jeg kan egentlig ikke si mer om dette! Jeg har noen overraskelser for folk, og nå røper jeg egentlig litt av det…

Okay, vi gleder oss.. Forresten, en bra match hadde vært deg og Rihanna sammen?

– JEG. ELSKER. RIHANNA! Jeg kan definitivt se for meg at hun og jeg gjør en sang.

Noen andre du har på ønskelisten når det kommer til artister å gjøre låter med?

– Jeg har virkelig forsøkt å gjøre en låt med Ski Mask [The Slump God] i en million år nå. Han er så opptatt… Jeg elsker Pharrell… Lil Nas X er en sweetheart, han er så bra… Det er så mange! Jeg liker ikke å putte meg selv i en boks, så det hadde vært kult å lage musikk med mange forskjellige typer folk. Jeg tror Lizzo og jeg kunne laget noe gøy sammen!

(Instagram/dojacat)

(Instagram/dojacat)

Helt til slutt, selv om det er vanskelig å vite med korona… Når tipper du at du reiser ut på turné?

– Vel… Vi måtte jo utsette showene i alle byene og for å være ærlig så kan jeg ikke snakke om nye datoer ennå. Nå skal jeg bare jobbe med å lage så tight show som mulig. I mellomtiden hold hodet oppe og hold dere hjemme. Og vask hendene!

Se Doja Cat live hos The Late Late Show with James Corden:

https://youtu.be/oOlHAUtRMKk

Nicki Minaj stiller for Doja Cat: Hvilken jente er det Nicki disser her?

Mø! Husker du Doja Cat sitt gjennombrudd-ish smash MOOO!?

Les mer