Hopp til hovedinnhold
Doja Cat kommenterer kontroversen (Instagram/dojacat)
Doja Cat (Instagram/dojacat)

Doja Cat svarer anklagene på Twitter

Doja Cat fikk føle kanselleringskulturen på kroppen i forrige uke.

Jamfør #dojacatisoverparty.

Kort tid etter at hun kommenterte det åpne brevet til Lana Del Rey, ble Doja Cat Is Over Party nummer 1 trending på Twitter.

Gamle videoer som viser Doja alias Amalaratna Zandile Dlamini som tenåring i seksuelt ladede chat-roms med rasistiske incel/Alt-Right-personer ble spredd.

(skjermbilde Twitter)

Katten, som nettopp tok førsteplassen på Billboard Hot 100 og topp 20 på VG-lista med sin remix til «Say So» med Nicki Minaj, har vært musestille (no pun) på nettet i tre dager.

Noe som er sjelden kost for henne.

Men nå kommenterer Doja Cat kontroversen.

– Jeg ønsker å adressere det som har foregått på Twitter, skriver Doja via Instagram.

– Jeg har brukt offentlige chat-rom til å sosialisere helt siden jeg var et barn. Jeg burde ikke ha vært på enkelte av disse chat-romsidene, men jeg har personlig aldri vært involvert i noen rasistiske samtaler. Jeg beklager til alle som jeg har krenket, fortsetter 24-åringen.

– Jeg er en svart kvinne. Halve familien min er svarte fra Sør Afrika og jeg er veldig stolt av hvor jeg kommer fra.

18 år gammel Doja Cat på Grammy-fest i Los Angeles i 2014 (Keipher McKennie/WireImage)

18 år gammel Doja Cat på Grammy-fest i Los Angeles i 2014 (Keipher McKennie/WireImage)

Doja Cat har fått kritikk for sin gamle sang «Dindu Nuffin» («didn’t do nothing»), basert på et uttrykk brukt av Alt-Right-folk for å gjøre narr av svarte ofre for politivold.

Los Angeles-jenta kommenterer også dette i brevet, og skriver at låten var et forsøk på å vri på den stort sett rasistiske betydningen.

– Når det kommer til den gamle sangen som har dukket opp, var den ikke knyttet til noe annet enn min personlig erfaring. Den var skrevet som et svar til folk som ofte brukte den begrepet for å såre meg. Jeg gjorde et forsøk på å flippe betydningen, men jeg innser at det var en dårlig avgjørelse å bruke det begrepet i musikken min.

Amala alias Doja som baby med broren (Instagram/dojacat)

Amala alias Doja som baby med storebroren (Instagram/dojacat)

– Jeg forstår hva slags innflytelse og innvirkning jeg har og jeg tar dette veldig seriøst. Jeg elsker dere alle og jeg beklager hvis jeg har såret noen av dere. Det er ikke min karakter og jeg er fast bestemt på å vise dette for alle fremover. Takk.

I forrige måned ringte 730.no opp Doja Cat mens hun var i karantene i sin leilighet i Hollywood: Les intervjuet

Se også:

Doja Cat på gråten av norsk artist 😿

Nyeste saker fra 730.no

Les mer