Hopp til hovedinnhold
Doja Cat går live på Instagram og snakker om kontroversen (skjermbilde)
Doja Cat går live på Instagram og snakker om kontroversen (skjermbilde)

Doja Cat går live på Instagram midt i oppstyret

OPPDATERT: Doja Cat får ikke støtte fra 6ix9ine, som knivet med henne om førsteplassen på Billboard Hot 100. Daniel skratter og sier at noen kalte Doja Cat for Doja Dog – og at hun har lagt seg ut med feil person. Rottegutt oppfordrer til kansellering av katten. Les den opprinnelige saken nedenfor.


Doja Cat adresserer anklagene om rasisme på – ifølge henne selv – en mer oppriktig måte.

Opptak av Doja Cat som tenåring i et chat-rom som angivelig ble frekventert av rasister og incels, samt en gammel låt, har laget mye oppstyr de siste dagene. Emneknagg om kanselleringen av Doja ble nummer 1 trending på Twitter.

Sangeren, som nettopp tok førsteplassen på Billboard Hot 100 med «Say So» feat. Nicki Minaj (mens Megan Thee Stallion og Beyoncé tok førsteplassen i ettermiddag), postet en formell beklagelse i går.

Doja Cat sier at hun aldri var involvert i rasistiske samtaler og minner blant annet om at hun er en svart kvinne.

I dag gikk Doja Cat altså på Instagram Live for å snakke rett fra levra.

– Haha, jeg er her… Er det ikke sprøtt at jeg ikke gjemmer meg for offentligheten?, åpner hun med.

– Jeg ville gå live og forklare for alle hva som skjer akkurat nå. Jeg postet en unnskyldning i går kveld, fortsetter hun, før hun avbryter seg selv ved å bemerke at hun allerede har 124 000 seere. (For så å gå opp til 170 000 seere.)

– Unnskyldningen jeg postet er absolutt en redigert versjon fra meg og folkene jeg jobber med… Feilen vi gjorde var å ikke gå live, å ikke gå på sosiale medier, å ignorere sosiale medier, fortsetter Doja.

(Hun legger til at dette i enkelte tilfeller kan være lurt. Men at det ikke var smart for henne.)

Doja Cat forteller at hun har spilt inn til sammen 98 unnskyldninger.

Doja Cat Instagram Live

(skjermbilde Instagram Live)

Hun innså til slutt at det mest genuine er å bare gå live og si hva hun mener.

Amala, som hun egentlig heter, forteller at hun ikke har klart å sjekke Twitter fordi hun har blitt så såret over hva folk skriver til henne. Men hun har blitt oppdatert via venner.

Mange hevder at Doja – som er halvt hvit, halvt svart – hater seg selv, og hun sier at en video hun postet om hvor mye hun hatet å stelle håret sitt kan fremstå som en dårlig idé. Men hun elsker håret sitt – og hun elsker seg selv og hvordan hun ser ut. (Hvisdeterlovåsi.)

Sin sang «Dindu Nuffin» fra 2015, som hun kaller den dårligste låten skrevet noensinne, laget hun den samme dagen noen kalte henne det i et chat-rom. Låten var ment som en fuck you til rasistene som mobbet henne. Doja Cat sier at sangen ikke hadde noe å gjøre med politivold og Sandra Bland; den svarte kvinnen som ble funnet død i varetekt i Texas. Hun blir emosjonell når hun sier at det er absurd at noen kan sitte på nettet og pushe et slikt ondsinnet ryke.

I chat-rommet Doja pleide å bruke på Tinychat hendte det at rasister kom inn – og så ut etter å ha blitt bannlyst. 24-åringen kan ikke forstå at noen kan kalle Tinychat for «white supremacy»-chat.

Se opptak av Doja Cat på Instagram Live fra tidligere i dag:

https://youtu.be/jXL2Qboetuc

Les mer om saken: Doja Cat svarer anklagene på Twitter

Los Angeles-jenta er aktuell med sitt andre album Hot Pink, hvor hun har med Gucci Mane på «Like That» og St. Louis-rapperen Smino på «Won’t Bite»:

Mer popstyr:

Lana Del Rey postet en videoen i går. Hun sier blant annet at «kvinner som ser ut som meg» ikke er en referanse for hvite kvinner, og at hun blir kalt «hore» når hun pole-danser, mens når FKA twigs gjør det, blir det kalt kunst.

Les mer