Hopp til hovedinnhold

Dobbel dose Molde-dialekt: Linnéa Myhre og Tone-Stine har blitt podcastere

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Linnéa Myhre (@linniiie)

Vi trodde ikke denne velferdsstaten trengte enda flere podcaster, men så feil kan man jammen ta.
 
Denne uken kom Linnéa Myhre – forfatter og brusblogger – og Stine Melbø – kanskje enda bedre kjent som «Tone-Stine» for 730s faste lesere – med den splitter nye podcasten Kvinneguidens venner. 
 
Ikke bare er godjentene bestevenner, men de har et like sterkt forhold til det magiske forumet. Engasjementet for nettstedet gjør dem til en ekstra dynamisk duo.
 
Heldigvis for oss.
 
Les vår chat med Stine og Linnéa nedenfor og lytt til dem i din foretrukne podcast-app.

Hei Linnéa og Stine! Hvordan er livet deres om dagen?


Linnéa: – Helt alminnelig.


Stine: – Og fornøyd med det.


Hvorfor trenger Norge enda flere podcaster nå?


L: – Vi trenger vel strengt tatt ikke flere podcaster, og vi hater å komme sent til festen. Men så fikk Stine barn…


S: – Rett skal være rett, Linnéa. Barnet kom i juni 2017, vi kom på podcasten i januar. Februar og mars var du i Utlandet. Fra mars til juni var jeg i Utlandet. Etter det ble det sommerferie, så forsvant du, så dro du til Utlandet igjen, og så …


L: – Okay, cool story bro.


Hva inspirerte dere til å starte denne podcasten?


S: – Vi diskuterte hvor vidt man har pms på hormonspiral, og da jeg googlet etter svar, havnet jeg der man alltid havner når man vil ha et tilfeldig svar på et brennende spørsmål: På Kvinneguiden.


L: – Stine lanserte Kvinneguiden som podcast-idé via Messenger mens hun scrollet gjennom hormonspiral-tråden på KG. Så det er vel greit å si at Kvinneguiden er en true inspiration her.


(Dokumentasjon, dog på Molde-dialekt. Sorry.)


  


Tror dere folk vil finne den eksotiske Molde-dialekten inspirerende?

S: – Tror ikke Molde-dialekten inspirerer andre enn – til nød – moldensere selv.

L: – Jeg har full forståelse for at to moldensere ikke er ideelt for podcast-formatet, og tar selvkritikk for det. Jeg har aldri vært særlig glad i min egen dialekt, men hva kan man gjøre, liksom? Bytte?

Vi skal ikke røpe navn, men ja, noen bytter til østlandsdialekt… Uansett, er det noen heftige lokale slangord eller begreper fra Molde som utenforstående kanskje ikke vet om?

L: – Et veldig aktuelt ord for årstiden er «snekje», som betyr «småkaldt». Men en annen all time favoritt er «fole», som betyr «veldig». Som i for eksempel «fole gale» = veldig rart/spesielt, fole flott, eller ff som jeg pleier forkorte det til.

S: – «I he smilt». Brukes når folk utenfor fylket maser om at moldensere må smile mer.

Hva er deres absolutte favoritt-tråd på den mørke siden?

S: – Det blir som å spørre hvilke av barna dine du liker best. Hver tråd er unik.

L: – Innafor å velge tråden der det ble påstått at jeg hadde blitt funnet død i egen leilighet? En flere sider lang tråd hvor et par av medlemmene syntes det var trist – men sikkert for det beste – ettersom jeg hadde vært deprimert. Derfra utviklet det seg til å bli et spørsmål om hvor vidt jeg hadde faket mitt eget dødsfall for å få klikk på bloggen, og for å tjene penger.

  


Hva håper dere å få frem med dette verket?

L: – Jeg har som vanlig ingen mål eller ambisjoner med dette, utover at vi gjerne vil være en forlengelse av KGs uendelige antall tråder, bare i konsentrert versjon. Men det hadde vært kult om folk fikk øynene opp for KG igjen, ettersom det er en skattekiste av et forum. Make KG great again!

S: – Men please ikke troll til trådene, det må være autentisk.

Hva skiller en god podcast fra en oppskrytt, påtatt artig podcast?

L: – Jeg har lyst å unngå «to gode venner som synes de har rå humor og burde starte podcast sammen»-vibben, men det er kanskje vanskelig å unngå når man faktisk er to gode venner som humrer av de samme tingene… Men etter å ha lyttet til mellom 10-20 timer podcast i uka de siste årene, har jeg i alle fall notert meg bak øret at folk burde bli flinkere til å begrense seg. Jeg slår av idet folk drar temaene sine ut i det uendelige, bare fordi man kanskje egentlig ikke har så mye å snakke om.

S: – Det Linnéa sa. 


Nyeste saker fra 730.no

Les mer