Hopp til hovedinnhold
BEYONCE «DIVA» (COLUMBIA/SONY)

Divadans og ballett med Halle Berrys eks

Slik definerer Beyonce ordet «diva»:

1. En vellykket og glamorøs kvinnelig utøvende kunstner eller personlighet (en motediva) 2. Spesielt: En kvinnelig sanger som har oppnådd popularitet (popdiva)

Texas-jentas’ sexy Sasha Fierce spenner på seg tøffe outfits og en usjenert attityde i musikkvideoen til «Diva», singelen som følger opp «Single Ladies (Put A Ring On It)». Stjernens alter ego har igjen aggressiv dans i fokus, denne gangen i et forlatt varehus. Her har 27-åringen flere skift og accessories, blant annet gullhansken fra forrige video og en vifte laget av hundredollarsedler.

Klippet avslutter med en eksplosjon og begynnelsen på sangen «Video Phone», en låt hvor frøken Fierce alias Knowles oppfordrer til innspilling av en hjemmelaget sextape. «You want me naked? If you likin’ this position you can tape it

Videoen til «Diva» hadde offisiell premiere på iTunes på lille julaften i de landene hvor nettbutikken får lov å selge videofiler.


«Diva» er laget av Atlanta-produsenten Bangladesh, som i år har hatt stor suksess med sin ikke fullstendig ulike Lil Wayne-låt «A Mili». Videoen er regissert av Melina Matsoukas, som nå har gjort seks Beyonce-videoer (og to for Lady Gaga).

Mens Sasha er en «Diva», har Beyonce også premiere på videoen til sin egen nye singel, som er roligere «Halo». Klippet er laget av Philip Andelman, og har blitt enklere, mindre jålete og mer romantisk.

Den tidligere Destiny’s Child-sjefen er her en ballettdanser som duller og drømmer seg bort med mannen sin, spilt av skuespilleren Michael Ealy. 35-åringen har vært med i filmer som Barbershop og 2 Fast 2 Furious, men er fortsatt best kjent som Halle Berrys eks. I februar dukker han opp på kino i Norge sammen med Will Smith.


«Halo» har Beyonce laget sammen med Evan «Kidd» Bogart (sønnen til Neil Bogart, grunnleggeren av det kjente musikkselskapet Casablanca, hjemmet til blant andre Kiss og Donna Summer) og Ryan Tedder fra Timbalands gruppe OneRepublic.

Fun fact: Timbaland gjorde flere låter med Beyonce for hennes nye plate I Am… Sasha Fierce, men ingen av dem ble benyttet. Han fikk dog med musikk på Pussycat Dolls’ Doll Domination, blant annet sangen «Halo» med Nicole Scherzinger.

BEYONCE KOSER SEG MED MICHAEL EALY I VIDEON TIL «HALO» (COLUMBIA/SONY)

Beyonce sammen med The Wires sjefsskurk.

Les mer