Hopp til hovedinnhold
PRESSEBILDENE = $$$ (THERESE STENBAKK)

Ditt nye favorittband? «Små-gay søringrock» fra Sameland

PRESSEBILDENE = $$$ (THERESE STENBAKK) 

Ditt neste norske favorittband?

18-åringene i Approaching Pluto virker så sjarmerende at du nesten ikke trenger å like musikken for å digge dem. Men heldigvis er Alta-guttene dyktige også. Sjekk ut deres nye musikkvideo til «Prettiest Girl» etter vår fjaseprat med Helge Moen (vokal og synth), Håkan Mathias Guttormsen (vokal og gitar), Vegard Olaussen (bass) og Sebastian Williasen (trommer). 

 
Hei gutta! Kan dere beskrive musikken med én setning?

Sebastian: – Litt sånn små-gay søringrock blandet med gammel tradisjonell samisk hi-tech synthshiet. 
 
Hvem er «The Prettiest Girl»? 

Håkon: – Det er på en måte ingen hvem, bare et begrep på alle de uoppnåelige jentene som finnes der ute som er så sykt hard to get. Vi har jo selvfølgelig fått inspirasjon fra noen ganske spesielle, men jeg tørr ikke si hvem jeg fikk mest informasjon fra. Ganske klisjé.
 
Fortsetter under
 


(THERESE STENBAKK)

Hvem er Norges vakreste kvinne? (Og hva er det beste med henne?)

Helge: – Astrid Smeplass er definitivt Norges vakreste. Dæven ho e søt. Det fineste med henne… Jeg og Håkon syns øynene er så syykt fine. Vegard elsker sangstemmen. Sebastian på sin side er fast bestemt på at Else Kåss Furuseth er og alltid vil være den vakreste kvinnen i Norge.

Hvem er Norges vakreste mann?

Vegard: – Den er litt tricky. Det står vell egentlig mellom Mikkel Gaup og Ailo Gaup. Personlig synes jeg Lars Monsen er fette deilig.

Hva er idéen bak videoen? Skjedde det noe artig under innspillingen?

Håkon: – Med tanke på at vi er et så ferskt band, ville vi vise personlighetene til hver og en i bandet. Vegard er ultimate hipsterboy som alltid spiller Mario Kart, Håkon er same, Helge er surfboy og Sebastian hater kasse TV’er. Vi ville vise frem følelsene i sangen. Vi følte derfor det var på plass å stille oss ute i regnet å synge.

Vegard: – Da vi spilte inn i hagen til Håkon dukket det upp en naken mann springende forbi! Vi ble å bruke dette klippet i musikkvideoen så om man følger med i bakgrunnen ser man han ganske godt. 
 
Fortsetter under 


(THERESE STENBAKK)

Hva er den største forskjellen på Alta og Oslo?
 
Helge: – Vi har fan ikke Burger King. Ikke har vi tog heller. Fan ingenting her. Jo! Reinsdyr har vi.

Sebastian: – Utekonsertene blir fort jævla kald uansett om det er sommer eller vinter. 
Hva er rollene i bandet?

Vegard: – Helge er surfboy som drar til Karibien og surfer og fanger inspirasjon til musikken blant korallrevene og i regnskogen. Håkon er hi-tech filmregissør, noe som forklarer den digge musikkvideoen.  Sebastian aka Sebawstian er crazy deephouse-produsent ved siden av Approaching Pluto. Jeg trives helst alene i et hjørne med en god bok i hånden. 


Se musikkvideoen til «Prettiest Girl», laget av bandet selv med Sune Jakobsen og Steffan Volden: 
 

Se også: Er Lotte (17) Bodøs svar på Robyn?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer