Hopp til hovedinnhold
400 stjerner signerer brev som stotter israel sin deltakelse i eurovision 2024
Emmy Rossum og Scooter Braun er blant de som støtter Israel sin deltakelse i Eurovision 2024 (Instagram/Getty)

Disse 400 kjendisene støtter Israel sin deltakelse i Eurovision 2024

Scooter Braun, Emmy Rossum og Helen Mirren er blant stjernene som synes Israel bør få delta i årets Eurovision.

Det har naturligvis oppstått en rekke reaksjoner på EBUs avgjørelse om å la Israel få delta i Eurovision 2024. Spesielt ettersom Russland ble utestengt.

Det er fortsatt ingen planer om å endre på denne avgjørelsen. Likevel signerer nå 400 kjendiser og bransjefolk et åpent brev for å støtte Israels inkludering i musikkonkurransen.

Brevet er en respons til de som ønsker at Israel utestenges fra Eurovision.

«Vi har blitt sjokkert og skuffet over å se noen medlemmer av underholdningsindustrien be om at Israel skal forvises fra konkurransen for å ha svart på den største massakren av jøder siden Holocaust […] Vi tror at samlende arrangementer som sangkonkurranser er avgjørende for å bygge bro over våre kulturelle skiller og forene mennesker med alle bakgrunner gjennom deres felles kjærlighet til musikk. De som krever Israels ekskludering undergraver ånden i konkurransen, og endrer den fra en feiring av fellesskap til et verktøy for politikk», lyder brevet som er stelt i stand av Creative Community For Peace.

Blant de som signerer finner vi som nevnt stjernemanageren Scooter Braun. Det gjør også Shameless-skuespilleren Emmy Rossum og den britiske veteranen Hellen Mirren, som blant annet er fortellerstemmen i Barbie.

scooter-braun-justin-bieber
Scooter Braun og hans tidligere klient Justin Bieber (Instagram/scooterbraun)

«Musikk er et sted for fellesskap, ikke splittelse. Det er et språk som alltid skal bringe oss sammen. Kunstnere bør aldri diskrimineres for hvem de er, hvem de elsker eller hvor de er født. Disse boikottforsøkene gjør ikke annet enn å distrahere fra musikkens oppløftende og samlende kraft. Noe vi trenger nå mer enn noen gang», sier Scooter Braun i sin uttalelse.

Frontmannen i KISS, Gene Simmons, Ginnifer Goodwin fra One Upon a Time og The Big Bang Theory-stjernen Mayim Bialik er også blant de som signerer brevet.

«Etter et forferdelig voldelig angrep på israelske sivile, er oppfordringer til boikott og ekskludering av israelske artister fra internasjonale arrangementer bare fordi de er israelere både avskyelig og skammelig. Å sikte mot israelske musikere på denne måten svekker den samlende ånden som er Eurovision», sier sistnevnte.

Mayim Bialik og Jim Parsons i The Big Bang Theory (CBS)

Blant andre signaturer finner vi viktige bransjefolk som CEO av The Recording Acadamy Harvey Manson Jr, Mattel-CEO Ynon Kreiz og WME-partner David Levy.

I år representeres Israel av de russisk-israelske popartisten Eden Golan (født i 03).

Du kan lese hele det åpnet brevet og se alle signaturene her.

Se også: Kultur-Norge signerer opprop mot Israels deltakelse i Eurovision 2024

Les mer