Hopp til hovedinnhold
astrid s royksopp breathe astrid smeplass
To generasjoner innen norsk musikk teamer opp: Astrid S og Röyksopp (Janne Rugland)

Disse norske artistene slapp ukens beste nye låter

Norsk musikk som er kliss ny!

Hver fredag natt disker 730.no opp med et utvalg med slipp fra norske artister.

Röyksopp feat. Astrid S «Breathe»

royksopp astrid s breathe astrid smeplass

Röyksopp (Stian Andersen)

Nei, dette er ikke Astrid S-slageren «Breathe» i ny drakt. Dette er en ny låt sammen med en av hennes norske favorittgrupper Röyksopp alias Torbjørn Brundtland og Svein Berge. – Jeg har alltid ønsket å samarbeide med Röyksopp, de har alltid vært og er fortsatt en stor inspirasjon for meg, sier Astrid.

I 2014 kalte Tromsø-duoen sitt seneste studioalbum The Inevitable End for deres siste. Men i april kommer veteranenes musikalske univers PROFOUND MYSTERIES med 10 låter. Samarbeidet til Röyksopp og Astrid Smeplass lyder akkurat like stilig som vi håpet. Og nesten litt nifst. Med en lystig, energisk, semisurrealistisk produksjon velsignet med Astrids både iskalde og varme vokal. Full klaff 🌟

De levende bildene nedenfor er via den svenske filmskaperen Andreas Nilsson. (Som blant annet har laget den ville videoen til «Birthday Song» med 2 Chainz og Kanye West.)

Sondre Justad «Meininga med livet»

Du blir selve meininga med livet, du blir svaret på alt æ ikke forstår / æ blir han som forventa altfor mye, så usexy, æ e avhengig… All mulig applaus for Sondre ❤️‍🔥 Lofotværingens tredje album er her! Med denne popperlen inviteres man inn til et univers med en indre drakamp, hvor han ender opp med å lande i både seg selv og kjærligheten. Les det (veldig) lange, men nydelige 730.no-intervjuet med ham her. Og lytt til En anna mæ. Et album hvor han beviser at han fortsatt er Norges popprins. Skrevet og produsert av Sondre og Carl Wikström Ask.

 

Dutty Dior «kamera demon»

Hele verden min i hånden din, gjør hva du vil… Dutty tar frem kassegitaren og serverer et sårt, frustrert og fengende anthem om en digital kamerademon. Produsert av Pluto og Mads Brodin.

 

Peder Elias «Roses»

I held you one last time, but then they caught my eye / wrapped in a paper I had not seen before / who gave you all the roses?… Hva er verre enn å pakke sammen tingene dine hos eksen for siste gang? Å finne en bukett med roser på bordet, som åpenbart ikke er fra deg.

En melankolsk, nedpå låt, som likevel har noen melodilinjer som vekker litt gode følelser i trønderen selv. Skrevet og produsert av Peder Elias og Kristian Moen Vik.

GABIFUEGO, GKR & Jerry Folk «HIMINN»

Oufffffff, vi var ikke klare for denne 🤩 Islandske GKR, bergenske GABIFUEGO alias Gabriel Nystad Muñoz fra boy pablo og Jerry Folk alias Gerard Taylor disker opp med en stor tune som vokser ved repetisjon. Gull på rull for helgen.

Norsk musikk x islandsk musikk. Videoen er regissert av GKR og Fabio Enzo.

 

Jaa9 & OnklP «Lillehammer-sveis»

Dirty Oppland for alltid! Veteranene 9 & P minner om at de fortsatt går hardt i malinga. Heffy Beluga på beaten.

 

Lyse Netter «02:45»

Gi det en siste sjans, nu e ho kvart på tre / vi rekk en første dans før vi skal videre… Kvintetten fra Lofoten slipper debutalbumet sitt om en uke, og bestemte seg for å gi enda en smakebit før slipp. Det må da være lov med litt håp før du drar fra dansegulvet! Og det passer bra at denne er perf for dansegulvet. Skrevet av bandets Endre Thesen Harnes, Isak Falch Alsos, Øystein Falch Alsos, Lars Haug Nilsen og Sverre Tollefsen Laupstad. Produsert av Lyse Netter og Kjetil Bjelvin.

 

Celine Madelen «du kommer til å hate meg»

For du kommer til å hate meg, det er jeg sikker på / det beste er egentlig om du stikker nå… 19-åringen Celine Madelen har tidligere gitt ut to singler, men dette er hennes første på norsk. En ærlig og sår låt om et gangcrush, som TikTok-følgerne hennes har ventet spent på. Nå er den her, og den vil sannsynligvis glede folk utenfor TikTok òg. Skrevet med og produsert av Andreas Fammé, Jørn Erik Gundhus og Olve Flakne.

 

Mugisho «Running With Angels»

Låten handler om Mugisho og hans syv søskens flukt fra Kongo til Norge. – Min eldste søster var bare 15 år på den tiden. Vi hadde en følelse av at noe større var med oss og guidet oss til Norge. Foreldrene mine var allerede i Norge da borgerkrigen brøt ut og ventet på oss i ett år og tre måneder. Vi måtte flykte fra Kongo alene og ble gjenforent i 1998, forteller Mugisho. Se musikkvideoen nedenfor ❤️

Mugisho og Willy: – Vi er brutalt ærlige i denne låta og videoen

Mer norsk musikk: Dobbelt opp for Karpes nye favoritter T Section

Les mer