Hopp til hovedinnhold
Tre av de største på Instagram – men Ellen har langt flere falske følgere enn Cristiano og Kylie (FIFA, Instagram, Getty)

Disse kjendisene har flest falske følgere på Instagram

Det er ikke tvil om at de største Instagram-kontoene har mange falske følgere.

En ny undersøkelse viser hvor høy andelen er blant kjendiser som Kylie Jenner, Kim Kardashian, Justin Bieber, Billie Eilish, Ellen DeGeneres og Cristiano Ronaldo.

Selv vanlige, lovlydige brukere får fra tid til annet spam-følgere, enten det er «jenter» som har mistet undertøyet sitt, IG-kontoer som vil selge deg noe, eller bare klassiske bots som utgir seg for å være vanlige brukere.

Mange kjøper også følgere for å gi inntrykk av at de er mer populær enn de er.

Vi kjenner til flere norske kontoer som har kjøpt alt fra noen hundre, til flere hundre tusen følgere. Det kan være vanskelig å fange opp da de ofte kjøper likes og kommentarer også.

I tillegg fører ofte den falske populariteten til at de faktisk får ekte følgere også, så etter hvert blir det en salig miks av ekte og kjøpte «fans».

Dette er både influencere (eller wannabe-influencere), artister og «vanlige» folk, gjerne fra underholdningsbransjen.

En ny undersøkelse fra musikkskolen ICMP i London viser hvor stort omfanget kan være internasjonalt. 

At noen har over 50 % falske følgere er selvfølgelig ikke bra for businessen, men det er heller ikke et soleklart bevis på at de har kjøpt følgere.

I showbiz-kategorien kommer Ellen DeGeneres (75 millioner følgere) aller verst ut.

Undersøkelsen estimerer at talkshow-dronningen har hele 58 % falske følgere på Instagram. På Twitter skal hun ha 41 % kunstige følgere.

Til sammenligning har for eksempel Justin Bieber (116 millioner følgere) og Beyoncé (131 millioner) «bare» 31 % falske følgere på Instagram.

Lady Gaga og Eminem har 25 % hver, mens Bruno Mars kommer godt ut med 17 %.

Mange tipper kanskje at Kardashian/Jenner-familien er verstinger? 

Kourtney Kardashian kommer dårligst ut med 49 % falske følgere, men både Kris (45 %), Khloé (44 %), og Kim (44 %) har lavere tall enn Katy Perry (53 %), Taylor Swift (49 %), BTS (48 %) og Ariana Grande (46 %).

Aller best gjør de yngste i familien det – Kendall skal bare ha rundt 33 % falske følgere, Kylie har angivelig 31 %.

Høres realistisk ut?

Blant de nyere stjernene er tallene relativt lave – Billie Eilish og Cardi B har begge 32 %, mens Post Malone og Millie Bobby Brown har 28 %.

Idrettsstjerner er også store på Instagram, og fra verst til best finner vi Toni Kroos (57 %), David Luiz (56 %), Neymar (48 %) Cristiano Ronaldo (43 %), Zlatan Ibrahimovic (37 %), LeBron James (34 %) og Conor McGregor (31 %).

Tallene er (som tidligere nevnt) et estimat, men de kan gi en god pekepinn på hvem som har flest ekte følgere.

Kjekt å vite hvis du tenker å kjøpe annonseplass hos Kylie, Justin eller Ariana.

Se også: Dårlig idé? Mark Zuckerberg gir nytt navn til Instagram og WhatsApp

Nyeste saker fra 730.no

Les mer