Hopp til hovedinnhold
Travis Scott, Nicki Minaj og Kid Cudi (Stefano Spazianii//Matt Winkelmeyer/Theo Wargo/Getty Images)

Disse hip-hop-albumene gleder vi oss til i 2023

2022 var et fantastisk år for hip-hop med album som Metro Boomin sitt Heroes and Villains og Stormzy sitt This Is What I Mean.

OPPDATERT 29. juni: Nicki Minaj deler en dårlig og en gode nyheter med fansen. Først og fremst kan hun røpe at ventetiden på albumet blir omtrent en måned lengre og slippes 17. november. De gode nyhetene er avsløringen av albumtittelen, som blir Pink Friday 2. Onika kan også dele at det blir turné til neste år, antagelig i første kvartal av 2024.

Sjekk ut flere hip-hop-album du kan glede deg til fremover nedenfor.

Hittil i år har vi kost oss med låter som Kendrick og Baby Keem sin nye «The Hillbillies» og større prosjekter som Metro Boomin Spider-Man: Across the Spider-verse og Dave og Central Cee sin nye globale smash «Sprinter».

Men vi er kun halvveis inn i 2023 og det er mye som gjenstår. Her er fem bekreftede hiphop-album som 730.no gleder seg til i 2023.

Travis Scott – Utopia 

Travis Scott på Astroworld Festival i NRG Park i Houston i Texas 5. november 2021 (Rick Kern/Getty)
(Rick Kern/Getty)

Travis Scott alias La Flame har siden 2019 droppet hint om sitt fjerde soloprosjekt Utopia. Albumet kommer i kjølvannet av Astroworld-tragedien i 2021 og vil, etter planen, slippes gjennom Travis sin label Cactus Jack Records og Epic Records i juni 2023. ANGIVELIG.

Travis (født i 91) teaser også samarbeid med artister som Bad Bunny og The Weeknd og Lil Uzi Vert.

Kommer Kylie Jenner-eksen til å kapre sin første Grammy-pris med Utopia?

Mange hip-hop-fans (undertegnede inkludert) følte seg snytt da Cardi B sitt debutalbum Invasion of Privacy vant årets rap-album i 2019 over plater som Astroworld (Travis Scott), Daytona (Pusha T), Victory Lap (Nipsey Hussle) og Swimming (Mac Miller).

For å gjøre vondt verre ble sistnevnte nominert etter en tragisk overdose. Fans antok (spekulerte?) at nominasjonen (og det faktum at familien satt i publikum) indikerte at Millers kritikerroste album Swimming var i ferd med å vinne beste hip-hop-album det året.

Det stemte ikke 😕

Cardi ble hverfall svært fornøyd med seieren 🙂 Se reaksjonen hennes .

Nicki Minaj – NM5

Nicki Minaj freak Super Freaky Girl Keep these bitches on they toes like Manolo number 1 billboard hot 100
Nicki Minaj på MTV VMA i Inglewood, California (Christopher Polk/Getty)

Den ubestridte dronningen av hip-hop Onika Tanya Maraj alias Nicki Minaj (født i 82), bekrefter at hennes femte studioalbum vil komme ut 20. oktober 2023.

Onikas seneste album Queen kom ut i 2018 med velkjente navn som Ariana Grande, The Weeknd og Eminem i katalogen.

Nicki har vært åpen om at hun ønsker en tilbakevending til musikkstilen som karakteriserte debutalbumet hennes Pink Friday.

Kommer alter egoet Roman Zolanski til å dukke opp igjen mon tro?

Onika har siden Queen vært med på utallige hits som Woman Like Me, WHOLA LOTTA MONEY, Say So, Tusa, We Go Up go Do We Have A Problem. Likevel møter hun motstand fra nykommere som Latto, som mener hun er altfor gammel til å lage eksplisitt musikk.

I en siden avsluttet feide kaller Latto dronningen for Super Freaky Grandma.

«NM5 er det beste som kommer ut av 2023 og vil heve standarden til nye og uoppnåelige høyder. NM5-turneen vil bli hyllet som genial. Det er det og det er alt 😉», skriver Onika på Twitter

Albumtittel er ikke annonsert, fansen har i mellomtiden gitt det navnet NM5.

Kid Cudi – Insano

Kid Cudi Met Gala 2022
Kid Cudi (Taylor Hill/Getty Images)

Et knapt år etter sitt forrige album bekrefter Scott Mescud aka Kid Cudi at hans niende studioalbum Insano slippes i september. De siste ukene har Scott (født i 84) avslørt lineupen i stjerneprosjektet med kjente navn som Travis Scott, A$AP Rocky og Young Thug på listen.

Scott ble tatt under vingene til Kanye West i 2009. Den navnkundig duoen mistet kontakten etter Kanyes tirade mot eksen Kim Kardashian og hennes daværende boo Pete Skete Davidson. 

(Instagram/kanyewest)

Kort oppsummert så falt det ikke i god jord at Scott er venn med Skete. I en kaotisk Instagram-rant annonserer Kanye at Scotts bidrag til Donda 2 albumet vil bli trukket tilbake.

Scott fyrte tilbake med en livlig kommentar.

Virker nesten utenkelig at den samme duoen produserte det kritikerroste albumet Kids See Ghosts i 2018.

Scott slapp nylig den første singelen fra det nye albumet.

Pusha T – Gangsta Grillz mixtape

(Instagram/kingpush)

Hold tunga bent i munnen: Kingpin Pusha T (født i 77) kommer ut med ny musikk i år i form av en mixtape med DJ Drama. Etter å ha brutt med Kanyes G.O.O.D Music plateselskap, og annonsert at legendene ikke lenger er på talefot i desember, bekrefter Pusha at Gangsta Grillz mixtape er under vei på Twitter.

Pusha, også kjent som Terrence LeVarr Thornton, forteller Complex at han ønsker å vinne en Grammy med det kommende prosjektet.

Pushas forrige album It’s Almost Dry (2022) ble hyllet av kritikerne og ga som følgende Pusha sin første nr. 1 på Billboard 200. Clipse-veteranen er for mange en top-tier i hip-hop sjangeren og ble kåret til Best Rapper Alive av Complex i 2018.

I samme periode herjet Pusha med Drake-dissen «The Story of Adidon» og albumet Daytona (som Ye produserte).

Kommer produksjonsnivået på mixtapen til å leve opp til Kanyes forventninger? 

Et gullkorn: Push gjester Øyafestivalen 10. august 🤠

Cardi B – TBA

Cardi B svarer etter kritikk om tweet om Dalai Lama
(Instagram/iamcardib)

Etter fem år kommer Cardi – «Bacardi» – B (født i 92), endelig ut med nytt album i 2023. Det bekrefter hun i et radiointervju med the Breakfast Club. Albumet har har gjentatte ganger blitt utsatt av diverse årsaker (to barn, to filmer, etc.), inkludert beef med Atlantic.

Cardi forteller at albumslipp innebærer turné og mye reising, noe som vanligvis gir henne separasjonsangst fra barna 😔 Men Bronx-rapperen holder fansen i varmen med plater som «Hot Shit» med Ye og Lil Durk og certified hood classic «WAP» med Megan Thee Stallion.

Dato og tittel er foreløpig ikke satt, men, hvis albumet skal overgå Cardis imponerende debut så må denne Regular Degular Schmegular Girlen From The Bronx få fart på sakene.

Vi ser også frem til nye prosjekter fra J.Cole, Lil Uzi Vert, Asap Rocky, Schoolboy Q, Future og Metro Boomin og Rae Sremmurd.

Hvilke album ser du frem til i 2023?

Se også: Disse artistene kommer til Norge i sommer ☀️ Få full oversikt her!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer