Hopp til hovedinnhold
(Disney Plus)
(Disney Plus)

Disney+ røper hvor mange abonnenter de har etter tre måneder: 26,5 millioner

OPPDATERT 11. mai: Tjenesten har nå startet i 23 land. Planen for Norge ble endret til «sommer», så byttet ut med «midten av 2020» og nå er planen september. Les mer nedenfor.

Kembosuksess for Netflix’ og HBOs nye konkurrent.

I kveld røper Disney+ at de nå har 26,5 millioner abonnenter kun tre måneder etter at streaming-tjenesten ble lansert, ifølge Deadline.

«Kanalen» finnes foreløpig i seks land, og lanseres i åtte nye land 24. mars. I India er oppstart i april. Men kongeriket vårt er ikke topp pri?

Norge og resten av Norden skulle opprinnelig også få Disney+ den sammen datoen, men denne lanseringen har blitt utsatt.

Samtidig med Norden, rulles Disney Plus også ut i Belgia og Portugal. Datoen annonseres snart.

Da streamingtjenesten startet i USA, Canada og Nederland i november, fikk de 10 millioner registrerte brukere det første døgnet. Tjenesten tilbyr syv dagers gratis medlemskap, før man velger om man vil bli abonnent.

Målet er å gå forbi Netflix innen 2024, og de ser ut til å ha fått en god start. Etter 12 år med streaming har Netflix ca. 60 millioner abonnenter i Nord-Amerika.

Streaming-tjenesten koster kun 7 dollar i måneden i USA; nesten halvparten av Netflix’ pris.

Disney+ tar serier og filmer fra Disney-selskapene – som Lucasfilm (Star Wars), Marvel, Pixar, Fox, National Geographic, m.fl. – fra andre streaming-tjenester og plasserer hos seg selv.

Planen er minst åtte nye Marvel-serier.

Ifølge Variety skal de bruke 1 milliard dollar på nytt, eget innhold i 2020, for så å øke produksjonsbudsjettet til 2,5 milliarder dollar innen 2024.

The Child, på folkemunne kalt Baby Yoda, fra The Mandalorian (Disney+)

Star Wars-serien The Mandalorian, med et budsjett på 100 millioner dollar, har i skrivende stund 8,8 av 10 stjerner hos IMDb basert på 128 321 stemmer.

I kveld ble det annonsert at sesong 2 av The Mandalorian starter i oktober.

Marvel-seriene The Falcon and the Winter Soldier og WandaVision får premiere i henholdsvis august og desember.

Konkurrenten Apple+ har blant annet The Morning Show med Jennifer Aniston og Reese Witherspoon som eksklusivt innhold. Serien ble nominert til tre Golden Globe-priser.

Mens Norge venter på Disney+:

Topp 7 øyeblikk fra årets kjendisversjon av 71 grader nord

Les mer