Din neste spanske Netflix-favoritt?

7. sep 2019 kl. 14:22

Gjengen i Élite (Netflix)

Hvis du ikke har sett denne ennå, så har du mye å glede deg til!

De siste par årene har Netflix gitt ut flere spanske serier som har fått stor oppmerksomhet internasjonalt. Blant disse finner vi La Casa de Papel (bedre kjent under den norske tittelen Papirhuset), Las Chicas del Cable (Sentralbordjentene) og ungdomsdramaet Élite (Eliteskolen).

Det er den sistnevnte vi har tatt en nærmere titt på.

Miguel Herrán i rollen som Christian (Netflix)

Har du ennå ikke rukket å se sesong 1? Her er en rask recap uten spoilers:

I likhet med svenske Quicksand, og utallige andre krimdrama, fortelles historien vekselsvis mellom politiavhør og tilbakeblikk til tiden før en spesifikk hendelse.

Hva som har skjedd er i starten uklart, men etterhvert som historien beveger seg fremover faller brikkene sammen.

Vi følger tre arbeiderklasse-studenter som får stipend på en anerkjent eliteskole i Spania etter at deres opprinnelige skole brant ned. Studentene som allerede går på skolen er barn av de aller rikeste, noe som leder til en vesentlig klasseforskjell.

Nadia, Samuel og Christian er de tre heldige som fikk muligheten til å gå på en av Spanias beste privatskoler, til tross for å ikke egentlig ha råd til det.

De tre nye studentene, Samuel, Nadia og Christian (Netflix)

Nadia er en pliktoppfyllende og ambisiøs jente som sikter høyt. Hun er en potensiell stjerneelev – akkurat det skolen vil ha.

Likevel får hun en tøff start. Nadia er palestiner og bruker hijab, noe som ser ut til å bli en utfordring i den nye skolehverdagen. Ikke bare får hun negative bemerkninger fra medstudenter, men også lærerne viser til at skolereglementet ikke tillater religiøse hodeplagg. Allerede den første dagen får hun valget mellom å bli utvist eller å la være å bruke hijab på skolen. Ikke akkurat et lett valg.

Samuel jobber som servitør for å hjelpe til med regningene hjemme. Dette får han tyn for av skolens klassiske mean girl. I tillegg har han en kriminell bror som hele tiden prøver å dra han med på ugagn. Han får også sansen for rikmannsdatteren Marina, som heller ikke bare har rent mel i posen.

Samuels bror, Nano, befinner seg stadig i trøbbel (Netflix)

Christian er seriens artigper. Med høy selvtillit og en god dose selvironi sprader han gjerne naken skolen rundt når «de rike gutta” har dratt en dårlig spøk og stukket av med klærne hans etter gymtimen.

Christian innrømmer glatt at han ikke er på skolen for å lære. Han vil heller bruke muligheten til å knytte vennskap med de aller rikeste. Dette resulterer i at han havner i et nok så uvanlig trekantdrama…

Christian kvier seg ikke på å vise frem kroppen foran hele skolen. (Netflix)

Med alt et ungdomsdrama burde inneha – kjærlighet, vennskap, mobbing og familieproblemer treffer den blink. Og oppi alt dette er hovedfokuset et mistenksomt drap av en sentral karakter.

Serien er skapt av Carlos Montero og Dario Madrona som også står ansvarlig for regi.

Vi finner også flere kjente, spanske skuespillere som Itzan Escamilla (Sentralbordjentene), María Pedraza (Papirhuset), Miguel Herrán (Papirhuset) og Jaime Menéndez Lorente (Papirhuset).

Sesong 1 har vært på Netflix en stund, denne helgen ble også sesong 2 sluppet. Den tredje sesongen har allerede fått grønt lys, og slippes mest sannsynlig neste høst.

Har du fått med deg traileren til nye Bad Boys for Life? Se den her!