Hopp til hovedinnhold
DIAZ 2013 (AASEN & NYHUS))

Diaz fra Jessheim gjør comeback – se trailer!

DIAZ 2013 (AASEN & NYHUS))

Kanskje man allerede burde ha skjønt det i 1997, da Diaz sammen med mentor Tommy Tee og N-Light-N alias Son of Light på sistnevntes debutalbum Deep Green gjorde låta «Go Fishing». Eller ni år senere da han slapp singlen «Mitt stille vann». Ja, han har alltid vært en fiskenerd. Denne uken slipper Diaz og hans Jessheim-kompis, Rune Aasen-Vaksvang, fluefiskedokumentaren Hekta.


Diaz sier til 730 at fluefiske for han er den nye hip-hop’en og at han helst tilbringer sin fritid ute i naturen.

– Fluefiskemiljøet er der hip-hop’en i Norge var på begynnelsen av 90-tallet. Et relativt lite miljø bestående av dedikerte folk som deler den samme lidenskapen. Det er en egen kultur, men uskrevne regler, koder og språk. For utenforstående kan det sikkert oppleves som sært og utilgjengelig, men strengt tatt er det ikke det. Mange paralleler å trekke her. Men det beste med det hele er vel det at det tar meg ut i naturen.

Så hva er greia? Bare fisking framover, kommer det aldri noe mer musikk?

– Å lage filmen har vært som å lage et nytt album. Vi har jobbet i fire år med prosjektet og har egentlig gjort alt på egenhånd, fra å selv spille i filmen, til å redigere/kllippe den. Det er selvfølgelig ikke noe penger å tjene på dette og vi gjør det kun for at det er gøy. Det er deilig å være i et miljø der idealismen ennå står så sterkt, sier den norsk-spanske 37-åringen og kaster litt skygge på noen av dagens forretningsorienterte rappere. (Neida.)

– Nei, musikk ække viktig. Joda, jeg elsker musikk, og følger fortsatt med, men kjenner ikke kallet etter å lage noe selv lenger. De gamle greiene lever fortsatt sitt liv, og jeg er fornøyd med det. Vi får se hva hjertet sier i fremtiden.

– Til tross for at det er en fluefiskefilm, som sikkert kan høres temmelig samlt ut, så har vi prøvd å lage en film som også skal kunne sees av ikke-fiskere, legger Diaz klokt nok til.

Filmen slippes på DVD og kan bestilles på nett fra distribusjonsselskapet sherpadistribution.no eller plukkes opp i utvalgte fiskeutstyrsbutikker som XXL. Mer info her.

Se Diaz fiske:

Bonus:
Diaz med den erotiske Jessheim-legenden Tanya Hansen:

 
PS: Diaz rapper fortsatt: National Rap Shows 20 års jubileum (bilder)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer