Hopp til hovedinnhold
NETFLIX' MEST OMSTRIDTE SERIE VENDER TILBAKE OM FÅ UKER (NETFLIX)

Dette vet vi om nye 13 Reasons Why

I dag kom den første traileren til sesong 2, og det ser mørkere ut enn noensinne på Liberty High…

Les saken nedenfor. 
 
NETFLIX’ MEST OMSTRIDTE SERIE VENDER TILBAKE OM FÅ UKER (NETFLIX)

Inneholder åpenbart noen spoilere. 
Til tross for at det har gått mer enn et år siden forgjengeren droppet, ble vi fortsatt tatt litt på sengen da Netflix denne uken annonserte at fjorårets mest kontroversielle serie – 13 Reasons Why – kommer tilbake for en ny runde om bare et par uker. 
Den Selena Gomez-produserte serien, som handler om selvmordet til tenåringsjenta Hannah Baker og de 13 kassettene («grunnene») hun etterlater seg, trakk mye oppmerksomhet for den grafiske måten den taklet tema som mental helse og voldtekt på.
Men, til tross for påstander fra en rekke mentale helse-eksperter om at showet potensielt kan føre til økte selvmordsrater, er 13 Reasons Why tilbake på Netflix den 18. mai.
Annonseringen kom denne uken sammen med en minutt-lang teaser for sesongen (se klippet nederst), som prøver mer på å være artsy-fartsy enn å faktisk fortelle oss hva vi kan vente fra de nye episodene. 
I forkant av premieren har vi derfor gått inn for å oppsummere det vi vet om den nye sesongen, fra hvilke nye ansikter som dukker opp til hva de har tenkt til å gjøre angående kritikken de har møtt.

SESONG TO FLYTTER FOKUSET FRA HANNAHS SELVMORD TIL FØLGENE DET FÅR FOR ALLE RUNDT HENNE (NETFLIX)


Nå, 13 Reasons Why har muligens brukt opp Hannah Bakers historie og kildematerialet fra boken den er basert på (bokens handling tilsvarer sesong 1), men det betyr absolutt ikke at det ikke er flere historier å fortelle fra universet. 
I et intervju med Hollywood Reporter denne uken lettet seriens skaper Brian Yorkey litt på sløret angående hvor sesongen tar veien hen.  
Hovedforskjellen mellom sesongene ser ut til å være at Hannah Bakers karakter og hennes selvmord ikke lenger står i sentrum av showet, og at fokuset heller flyttes over til følgene som kommer av hennes bortgang. 
Yorker forklarer at sesongen blant annet vil dekke Jessica Davis (spilt av norsk-somalske Alisha Ilhaan Bø) og hvordan hun takler livet etter hun innså at hun hadde blitt voldtatt, at Devin Druids karakter Tyler tok steget og kjøpte et skytevåpen, samt Clay alias Dylan Minnettes vei mot å akseptere at Hannah Baker (Katherine Langford) faktisk er borte. SESONG EN VISTE NORSKE ALISHA ILHAAN BØ ALIAS ALISHA BOE I ROLLEN SOM JESSICA; EN JENTE SOM INNSER AT HUN HAR OPPLEVD SEKSUELL MISBRUK (NETFLIX)

Som første sesong også bygger opp mot, så må skolen nå forberede seg på å bli saksøkt av Hannahs foreldre (Grey’s Anatomys Kate Walsh og Sisters’ Bryan d’Arcy James) etter at de sviktet henne. 
Yorkey legger også til at sesongen vil ta for seg et nytt mysterium som Clay og gjengen snubler over, som involverer en rekke markedsførbare polaroid-bilder, en skandale knyttet til et av skolens sportslag og en konspirasjon for å dekke over det. 
Manusforfatteren bekrefter også at selvmord ikke vil være en aktiv del på eller av skjermen i løpet av den nye sesongen – men han avviser at det har noe med kritikken første sesong fikk å gjøre. 
— Det var en kreativ avgjørelse. Hannahs selvmord er den sentrale hendelsen som starter historien, men denne historien handler om så mange ting og tunge emner rundt akkurat det. Selvmordet skal selvsagt spille en vesentlig rolle i historien. Alex Standal [Miles Heizer] forsøkte å ende livet sitt på slutten av sesong en, og det kommer fortsatt til å være en stor del av handlingen, men det forekommer ikke flere selvmord. Det er ikke historien vi forteller her, forklarer Yorkey. 
Viktig sidenote: I forkant av seriens nye episoder, har Netflix satt opp en hjelpekanal for alle som sliter psykisk. Nettsiden 13reasonswhy.info retter deg til hjelpetjenester basert i landet du besøker siden fra, og sier hvor du kan få hjelp. ❤️ 

DE IKONISKE KASSETTENE BLIR ERSTATTET MED NOE LIKE MARKEDSFØRINGS-VENNLIG; POLAROIDER (NETFLIX)


Bortsett fra de direkte forskjellene i handlingen kan vi forvente å se en rekke nye ansikter ved og rundt Liberty High School. 
Blant de større tilskuddene til rollelisten finner vi: 
  • Jake Weber (Medium) i rollen som Barry Walker; faren til voldtektsmannen Bruce. 

  • Brenda Strong (Frustrerte Fruer) som Nora Walker; Barrys kone og Bryces mor. 

  • Meredith Monroe (Criminal Minds) som Carolyn; moren til Alex Randall. 

  • R.J. Brown (The Carrie Diaries) som Caleb; Tonys boksetrener. 

         

Dessuten vil skolen få en rekke nye ansikter denne sesongen, både blant elevene og fra søksmål-siden av det hele.

De mest relevante nye ansiktene er blant andre Mom and Dad-stjernen Anne Winters, American Horror Storys Chelsea Alden, Allison Miller (kjent fra Zac Efron-festen 17 Again), The Fosters-stjernen Samantha Logan, Sex and the City 2s Kelli O’Hara og Ben Lawson (Don’t Trust the B—- In Apartment 23).

Man kan vel trygt si at det langt mer å fortelle her av historie enn det man får servert i Jay Ashers bok. 
Vi smører oss med tålmodighet og håper på at en lengre trailer dropper i løpet av de neste ukene som leder opp til premieren. I mens kan du alltids sjekke ut den artsy-fartsy’e traileren med hippe polaroid-bilder under: 
 
Nye episoder av 13 Reasons Why kommer på Netflix 18. mai.  

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer