Hopp til hovedinnhold
Ella Purnell i Fallout (Prime Video)

Første titt på TV-Serien Fallout

The Last of Us beviste at videospill-forbannelsen kan brytes.

Nestemann ut i rekka er Fallout.

Bak kulissene finner vi en uslåelig duo; Lisa Joy og Jonathan Nolan.

I 2020 annonserte Amazon at de hadde kjøpt rettighetene til en live-action-remake av det svært populære dataspillet Fallout. Kort tid etter hoppet Jonathan Nolan og Lisa Joy på prosjektet.

I år ble det bestemt at Ella Purnell og Walton Goggins blir å se i hovedrollene. Ella er mest kjent som Emma Bloom i Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children og YellowJackets.

Les også: Fallout er ikke den eneste spillserien som skal adapteres

Med seg får hun Walton Goggings. Walton har spilt i utallige produksjoner opp i gjennom årene, men er kanskje mest kjent fra Sons of Anarchy, The Hateful Eight, Django Unchained, Jason Bourne-filmene og Lincoln.

(Prime Video)

Den originale Fallout-spillserien tar utgangspunkt i et post-apokalyptisk California på 1940-tallet. Hovedkarakteren – the Vault Dweller – er vitne til at tilfluktshjemmet hens er i ferd med å kollapse, og får i oppgave å hente en chip som kan redde Vault 13 fra ødeleggelsene. Geneva Robertson-Dworeth og Graham Wagner skriver manuset. Geneva jobbet også med Tombraider (2018) – regissert av norske Roar Uthag <3

Ella Purnell og Walton «Dag Otto» Goggins (Prime Video)

Spillserien har en retrofuturistisk stil som kan utspille seg på en fiffig måte i regi av Jonathan og Lisa. Sistnevnte beskriver TV-serien som sinnssyk, morsom, eventyraktig og «mindfuck» ulikt noe vi noensinne har sett før.

_________________________________________________________________________________________

Les også: Første titt på remake av skrekkklassikeren

_________________________________________________________________________________________

(Prime Video)

Med Westworld fikk duoen virkelig vist hvordan mytologi, psykologi og futurisme kan flettes inn i et elegant prosjekt. Jonathan har dessuten stått bak andre, undervurderte produksjoner som Person of Interest. I tillegg til å være ha vært medforfatter til ikoniske filmer som The Prestige, The Dark Knight og Interstellar med storebroren Christopher.

(Prime Video)

Fallout har premiere via Prime Video 12. april 2024.

Les også: Sjekk ut den nye casten til Superman

Nyeste saker fra 730.no

Les mer