Hopp til hovedinnhold
Dette er skuespillerne bak hovedrollene i NRK-serien Exit
Agnes Kittelsen og Simon J. Berger i Exit (NRK/Fremantle)

Dette har stjernene gjort før Exit

Exit-feberen er ekte.

NRK-serien tok nesten hele landet med storm da den premierte i 2019.

Sesong 1 fikk i alle fall 1 million streams, som er rekord for NRK.

Det mørke innblikket i Norges finansmiljø har både sjokkert og underholdt mange.

Entusiasmen var i hvert fall stor da det ble sesong 2 ble bekreftet.

Etter nok en runde med drøye episoder er det kanskje på tide å bli litt bedre kjent med skuespillerne bak de kontroversielle hovedrollene.

Vi har derfor tatt et dykk i hva de fem mest profilerte skuespillerne har gjort før Exit.

Simon J. Berger (Adam Veile)

Det er den svenske skuespilleren Simon J. Berger (41) som spiller rollen som den avskyelige Adam Veile, mannen til Hermine (Agnes Kittelsen.)

Han er kanskje den minst kjente for norsk publikum blant hovedrollene i Exit.

Simon J. Berger spiller rollen som Adam Veile i Exit (Instagram/simonjberger)

Men han er veldig kjent i Sverige.

Simon spiller i den svenske filmen Beck 34: Den siste dagen fra 2016 med blant andre den norske Game of Thrones-stjernen Kristoffer Hivju. Han har også vært å se i den svensk-norsk-irsk-finske-filmen Call Girl fra 2012 i rollen som politimann.

Simon er også med i den svenske spenningsserien Jegerne fra 2018, som forøvrig kan streames på TV 2 Sumo. I serien spiller også Rolf Lassgård; den erfarne aksjemegleren Michael Beskow i Exit.

Vi har også sett han på skjermen med et annet kjent fjes fra Exit. I den norske serien De nærmeste fra 2015 spiller både han og Ine Marie Wilmann (Celine, kona til Exit-William) sentrale roller.

Simon J. Berger og Ine Marie Wilmann i serien De nærmeste (Erik Aavatsmark/Maipo)

Til tross for hans mange forskjellige roller forbinder nok de aller fleste han nå med Exit-Adam. Det ser riktignok ut til at han ikke har så mye til felles med rollen han spiller. Heldigvis.

I et intervju med KulturPlot beskriver Simon seg selv som både nerd, gamer og feminist. Ikke akkurat ordene vi ville brukt til å beskrive Adam.

– Det er skandaløst ikke å definere seg som feminist. Den tradisjonelle mannsrollen er også ekstremt negativt for menn. Vi trenes i å undertrykke følelser. Å akseptere vold er en del av mannsrollen, sier han til magasinet.

Simon er mildt sagt en god skuespiller som klarer å tre inn i rollen som den rake motsetningen av seg selv.

Han ble nominert til Gullruten 2020 som beste skuespiller for rollen som Adam Veile.

Agnes Kittelsen (Hermine Veile)

Det er Agnes Kittelsen (40) som spiller rollen som Hermine Veile, kona til Adam. I motsetning til de andre trofé-konene har hun en hovedrolle, og hun er ikke redd for å stå opp for seg selv (i hvert fall ikke i sesong 2).

Agnes Kittelsen som Hermine Veile i Exit (NRK/Fremantle)

Agnes er langt ifra et fremmed ansikt på norsk tv. I 2008 spilte hun rollen som Tikken Manus i storfilmen Max Manus. Det ble et gjennombrudd for skuespillerkarrieren, og sikret henne Amandaprisen for «beste kvinnelige birolle».

I 2012 trådte hun inn i rollen som Liv Heyerdahl, kona til Thor Heyerdahl, (spilt av Exit-kollega Pål Sverre Hagen) i Kon-Tiki.

Agnes Kittelsen og Pål Sverre Hagen som Liv og Thor Heyerdahl i Kon-Tiki (Nordisk Film)

Siden da har vi også sett henne blant annet i de norske dramafilmene Pyromanen (2016) og En affære (2018).

I motsetning til det ødelagte og mildt sagt usunne ekteskapet med Adam i Exit er Agnes lykkelig gift med den svenske artisten Lars Winnerbäck (45) IRL.

Sammen fikk de en datter i 2019. De har også et barn hver fra tidligere forhold. De er for tiden bosatt i både Norge og Sverige.

Lars Winnerbäck og Agnes Kittelsen i 2015 (Ivan da Silva/Getty Images)

I et intervju med NRK forteller Agnes at det virkelige livet hennes heldigvis er svært ulikt livet hun lever som finansfrue i Exit.

– Det er heldigvis veldig fjernt fra mitt liv, eller noen andre jeg kjenner. Under innspilling så handlet det om finne en følelse av redsel. Og redsel har jeg kjent på. Selv om jeg ikke har blitt slått, sier hun.

Tobias Santelmann (Henrik)

Rollen som den fraværende familiefaren Henrik, som vi aldri får vite etternavnet til, spilles av Tobias Santelmann (40). Han er en av Norges mest kjente skuespillere.

Tobias Santelmann spiller rollen som Henrik i Exit (Instagram/santelmann)

Før vi fikk se ham i rollen som den drøye finansmannen i Exit har han blant annet vært med i filmer som Mordene i Kongo og Oscar-nominerte Kon-Tiki. Etter rollen som drapsdømte Tjostolv Moland i Mordene i Kongo fikk han Amandaprisen i 2019 for beste mannlige skuespiller.

Han er heller ikke et ukjent fjes i Hollywood. I 2014 spilte han i den amerikanske filmen Hercules sammen med ingen andre enn Dwayne «The Rock» Johnson og vår egen Aksel Hennie.

I 2015 var han å se i dramaserien Kampen om tungtvannet på NRK. Han hadde også hovedrollen i TV 2-serien Grenseland i 2017. Etter rollen ble han nominert til Gullruten i 2018 for beste mannlige skuespiller.

Han spiller også selveste kronprins Olav i NRK-serien Atlantic Crossing fra 2020.

Tobias Santelmann som kronprins Olav i Atlantic Crossing (NRK/Cinenord)

På privaten er Tobias samboer med journalist Jennifer Bråthen.

De ble foreldre for første gang i 2015 til datteren Alba.

Jennifer Bråthen og Tobias Santelmann på premieren til filmen Hercules i Hollywood i 2014 (Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Pål Sverre Hagen (William Bergvik)

Pål Sverre Hagen (40) trer inn i rollen som den rusavhengige og noe psykisk ustabile William Bergvik i Exit. Det er ikke første gang han er med i en tv-suksess.

Pål Sverre Hagen spiller William Bergvik i Exit (NRK/Fremantle)

Sammen med Exit-kollegaene Agnes Kittelsen og Tobias Santelmann er som nevnt også Pål Sverre med i den norske storfilmen Kon-Tiki fra 2012.

Han fikk tildelt Amandaprisen for rollen som selveste Thor Heyerdahl.

Det er ikke den eneste eventyreren rogalendingen har spilt heller. Han spiller også Roald Amundsen i Amundsen fra 2019.

Pål Sverre Hagen som Roald Amundsen (PR/SF Norge)

I 2016 spilte Pål Sverre i dramafilmen Birkebeinerne sammen med blant andre Kristofer Hivju og Jakob Oftebro. Året etter dukket han opp som legen og konspirasjonsteoretikeren Leif Lien i den norske thriller- og dramaserien Valkyrien på NRK.

Selv om Pål Sverre er et kjent fjes på skjermen holder han privatlivet sitt nokså skjermet fra offentligheten.

Det vi likevel vet er at han giftet seg med sin svenske kjæreste Evelyn Andersson Hagen i California i 2016, og at de sammen har to barn.

Til Dagbladet røper han, ikke overraskende, at han på ingen måte ønsker et liv som samsvarer med det han lever i Exit.

– Det er ikke slik jeg ønsker at min familie skal ha det. De fleste prøver å bygge livet sitt på en måte som tåler en storm eller to. Det gjelder å finne verdier utover en fet bankkonto og utsvevende livsstil, sier han.

Jon Øigarden (Jeppe Schøitt)

Finansmannen Jeppe Schøitt er den eldste av Exit-gutta og spilles av Jon Øigarden (49). Han har, i likhet med de andre, vært å se i en rekke kjente filmer og serier.

Jon Øigarden spiller finansmannen Jeppe Schøitt i Exit (NRK/Fremantle)

I 2013 var han med i dramaserien Halvbroren som ble sendt på NRK1 sammen med to andre kjente fjes fra Exit, nemlig Agnes Kittelsen og Frank Kjosås (politibetjenten Hartmann).

Det samme året var han også med i sesong 2 av den norsk-amerikanske Netflix-serien Lilyhammer.

Jon landet rollen som forsvarsadvokat Geir Lippestad i Netflix-filmen 22 July som premierte i 2018. Filmen skildrer terrorhandlingene i Oslo og på Utøya 22. juli og rettssaken i ettertid.

Jon Øigarden spiller Geir Lippestad i Netflix-filmen om 22. juli, mens Anders Danielsen Lie har rollen som Anders Behring Breivik (Netflix)

Han er også med i NRK-serien Vikingane i rollen som Jarl Varg. Serien ble en snakkis da den premierte i 2016 og vant Gullruten for beste humorprogram.

Jon har altså spilt ganske så ulike roller gjennom sin skuespillerkarriere. Fra forsvarsadvokat og håndløs viking til den nådeløse investoren Jeppe i Exit.

I virkeligheten lever han riktignok et nokså vanlig familieliv.

I 2001 giftet han seg med Caroline Giertsen Øigarden, som er søsteren til komiker Thomas Giertsen. Sammen har de barna Filip, Mirella og Thea.

Familiefaren ser heldigvis ikke ut til å ha hentet inspirasjon fra rollen som Jeppe i Exit.

Jeg håper og tror jeg er en god pappa. Samtidig kan jeg nok kjenne litt på dårlig samvittighet for at jeg ikke gjør en bra nok innsats, har han tidligere uttalt til Dagbladet.

BONUS: Se flere av godsnutene i traileren til Kon-Tiki:

Noe helt annet enn Exit: Flere stjerner til Tre nøtter til Askepott: Her er hele rollelisten

Les mer