Hopp til hovedinnhold

Dette er nye Mira

Sang, dans, romantikk og ikke minst en dose drama står i sentrum for NRKs nye AF1. (Prosjektet er ikke sponset Nike-modellen Air Force 1, navnet står for Alle For En.) Barneserien er bygget som en musikal, med kjendiskoreograf Vibeke Sørlie (nylig aktuell med Grease) som konsulent for dans, språk og miljøskildring.

En av hovedrollefigurene er Mira, spilt av 12 år gamle Julie Maria Dahl som vant 1. plass i NM i såkalt «hip-hop-dans» forrige helg. Hun syns AF1 har vært en spennende opplevelse.

– Det var veldig gøy! Men også litt slitsomt, med mye filming i sommer når det var på det varmeste, sier «Mira» til 730.no.

– Dessuten var det morsomt å se hvordan man lager en TV-serie og fint å få så mange nye venner. Julie Maria trener mye dans, og håper å jobbe med dans, sang og skuespill fremover.

Mange i Norge forbinder navnet med Mira Craig, som den unge skuespilleren er fan av.
– Det hadde vært gøy å få danse i en av hennes videoer, sier 12-åringen.

Vibeke Sørlie forteller at det var manusforfatter Karianne Lund og regissør Gisle Halvorsen som hadde det hun beskriver som en superidé om å lage en hip-hop-musikal, en idé hun hjalp dem å ta videre.

– Under castingen til serien dro Maria Karlsen fra Cre-8 og jeg rundt til skolene på Oslo øst for å finne egnede kandidater til hovedrollene. Det var viktig for meg at vi brukte folk fra miljøet til å farge serien.

AF1 handler om en jente som danser klassisk ballett, men som forelsker seg i møtet med hip-hop-ungdomskultur. Serien følger hennes kamp for anerkjennelse i et miljø som hun til tider opplever som ekskluderende og vanskelig å komme inn, men det handler først og fremst om vennskap, lojalitet, det å være tro mot seg selv og tørre å følge drømmen ikke strømmen.

– Selv om serien har 10-12 åringer i rollene tror jeg også voksne kan ha stor glede av serien. Det er fantastisk flotte ungdommer i hovedrollene.

10. november slippes AF1 soundtrack hvor hovedrolleinnhaverne fra serien bidrar med hjelp fra produsentene Ziggy og Nasty Kutt. Den første singelen heter «Bling».

Serien har premiere på NRK1 og NRK Super 15. november.

Bilder fra Mira Craigs 26-årsdag.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer